Έρευνα: Το 50% των γονιών τραβούν χρήματα από τις οικονομίες των παιδιών τους και το 51% δεν νιώθει τύψεις!

Σχεδόν το 50% των γονιών έχουν παραδεχθεί ότι αναγκάζονται να τραβήξουν λεφτά από τις οικονομίες που κάνουν για τις σπουδές των παιδιών τους ενώ το 51% από αυτούς παραδέχονται πως δεν νιώθουν καθόλου τύψεις!

Έρευνα: Το 50% των γονιών τραβούν χρήματα από τις οικονομίες των παιδιών τους και το 51% δεν νιώθει τύψεις!


Στην έρευνα η οποία έγινε μέσω ιστοσελίδας και στην οποία συμμετείχαν 2,578 γονείς, αποκαλύφθηκε ότι αυτοί οι γονείς βρέθηκαν κάποια στιγμή σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και αναγκάστηκαν να «βάλουν χέρι» στα χρήματα από τις οικονομίες για τα παιδιά. Από αυτούς που ομολόγησαν την πράξη τους, το 36% είπε πως χρειάστηκε τα χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς ενώ το 12% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα για οικογενειακές διακοπές.
Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι ενώ το 1/3 των οικογενειών ξεκίνησαν να κάνουν οικονομίες για τα παιδιά, σχεδόν οι μισές -46%- παραδέχτηκαν ότι δεν έκαναν καθόλου οικονομίες. Ένα επιπλέον ποσοστό της τάξεως του 15% υποστηρίζει πως ξεκίνησε να κάνει οικονομίες. Όταν ρωτήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι πόσο συχνά συμβάλλουν στον λογαριασμό των παιδιών τους, πάνω από το ¼ είπε 'μηνιαίως' ενώ το 46% είπε πως βάζει χρήματα στον λογαριασμό όποτε μπορεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved