Απίστευτο: Δημιούργησαν σε νοσοκομεία του Καναδά ειδική κατασκευή για υποδοχή νεογέννητων που εγκαταλείπουν οι μητέρες τους!

Μία πόρτα, αρκετά μεγάλη για ένα νεογέννητο μωρό μέσα στην υποδοχή υπάρχει ένα καλαθάκι με κουβέρτα και όλα τα απαραίτητα για ένα μωρό. Όπως ένα αρκουδάκι και μία κάρτα για συμπλήρωση στοιχείων.

Απίστευτο: Δημιούργησαν σε νοσοκομεία του Καναδά ειδική κατασκευή για υποδοχή νεογέννητων που εγκαταλείπουν οι μητέρες τους!

«Το μωρό σας θα είναι ασφαλές και θα είστε και εσείς ασφαλείς» γράφει ένα σημείωμα. Η συγκεκριμένη κατασκευή βρίσκεται σε δύο νοσοκομεία του Καναδά και έχει δημιουργηθεί για να υποδέχεται μωρά που μόλις έχουν εγκαταλείψει οι γονείς του. Χωρίς ερωτήσεις, μιας και συμβαίνει συχνά μία μητέρα να μην μπορεί ή να μη θέλει να κρατήσει για να μεγαλώσει το παιδί. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει πριν από τρία χρόνια για πρώτη φορά και σ' αυτό έχει εγκαταλειφθεί μόλις ένα παιδί. Ειδικοί λένε πως είναι ο μόνος τρόπος για να εγκαταλείψει κανείς το παιδί του, με ασφάλεια ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του μιας και έχουμε δει μωρά που εγκαταλείπονται στον δρόμο να χάνουν τη ζωή τους λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Σε αυτές τις κατασκευές εξασφαλίζεται τουλάχιστον πως το μωρό θα φτάσει στα χέρια των κοινωνικών λειτουργών ασφαλή και σώα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολιτείες των ΗΠΑ δεν διώκονται ποινικά οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, αρκεί αυτά να παραδοθούν με ασφάλεια σε κοινωνικά ιδρύματα ή αστυνομικά τμήματα ή πυροσβεστικούς σταθμούς. Με τον τρόπο που δοκιμάζουν οι Καναδοί, δεν αποκλείεται να σωθούν ζωές πολλών νεογέννητων μωρών που μπορεί στο μέλλον να βρουν μία καλή οικογένεια για να μεγαλώσουν μιας και οι βιολογικοί τους γονείς δεν μπορούν ή δεν θέλουν να τα μεγαλώσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved