Πώς να παραμείνετε ερωτευμένο ζευγάρι ενώ είστε γονείς

Ναι, είστε γονείς αλλά είστε και ζευγάρι.

Πώς να παραμείνετε ερωτευμένο ζευγάρι ενώ είστε γονείς

Το να φροντίζετε το παιδί σας είναι πολύ σημαντικό. Το ίδιο όμως σημαντικό είναι να φροντίζετε και τους δύο ανθρώπους που το έφεραν στον κόσμο: εσάς και τον σύντροφό σας.

Η έλλειψη χρόνου, η κόπωση, η εντύπωση ότι χάσατε τον εαυτό σας, απροσδόκητες συγκρούσεις είναι όλοι εύλογοι λόγοι για να δημιουργηθεί απόσταση μεταξύ του ζευγαριού που όσο ο χρόνος περνάει τόσο πιο δύσκολα γεφυρώνεται.

Για να αποφύγετε να χάσετε τη συνοχή σας ως ζευγάρι, μετά τη γέννηση ενός παιδιού, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε μια σειρά μικρές, καθημερινές συνήθειες που θα ανανεώνουν τη σχέση σας.

Βρείτε χρόνο μόνο για εσάς τους δύο

Δεν είναι εύκολο να έχουμε ιδιωτικό χρόνο ως γονείς όταν το παιδί μας απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και κάποιες φορές και της νύχτας. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και ο ελεύθερος χρόνος σπάνιος είναι η αλήθεια. Όμως όσο λιγότερο χρόνο περνάτε ως ζευγάρι τόσο περισσότερο θα συνηθίσετε σε αυτή την κατάσταση. Το ότι μένετε κάτω από την ίδια στέγη ή το ότι αγαπάτε τον σύντροφό σας δε σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν κινδυνεύετε να γίνετε δύο ξένοι. Περάστε χρόνο μόνοι σας, ως ζευγάρι. Θα σας βοηθήσει να μείνετε κοντά ο ένας στον άλλο και θα σας υπενθυμίσει γιατί επιλέξατε αυτόν τον άνθρωπο για σύντροφό σας. Θα δείτε επίσης και τον νέο άνθρωπο που έχει γίνει και όχι μόνο τον πατέρα.

Περάστε χρόνο με ενήλικες

Πολλές μητέρες περνάνε όλο το 24ωρό τους μόνο με τα παιδιά. Αυτό μπορεί να έχει κακό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Φροντίζετε να περνάτε χρόνο με ενήλικες και να συζητάτε με ενήλικες όχι μόνο για θέματα που αφορούν στα παιδιά. Ο χρόνος με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι μια τέτοια στιγμή. Ο χρόνος με τους ενήλικες επιτρέπει στις γυναίκες να καταπολεμήσουν την απομόνωση και την κατάθλιψη και να αισθάνονται πολύτιμες και χρήσιμες.

Μειώστε τον κίνδυνο των συγκρούσεων

Κοιτάξτε πέρα από τον σωρό με τα άπλυτα ρούχα, τα πιάτα και τις πάνες. Αφήστε τα καθήκοντα στην άκρη, χαλαρώστε και περάστε χαρούμενες στιγμές με τον σύντροφό σας. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος των συγκρούσεων μεταξύ σας και στο μυαλό σας καταγράφονται και οι καλές στιγμές και όχι μόνο οι στιγμές άγχους.

Ελάτε κοντά ο ένας στον άλλον

Φροντίζοντας να έχετε κοινές και χαλαρές στιγμές ως ζευγάρι έρχεστε ξανά πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Αυτές οι στιγμές εγγύτητας θα σας γεμίσουν με τρυφερότητα, αισθησιασμό και ερωτισμό. Δυστυχώς, η εύρεση στιγμών για αυθόρμητες σεξουαλικές δραστηριότητες γίνεται πιο δύσκολη όταν έχετε παιδιά. Αυξάνοντας τον χρόνο που περνάτε μαζί η σεξουαλική επιθυμία, αν έχει ατονήσει, είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ξανά.

Ερωτευτείτε από την αρχή

Δεν είναι εύκολο να παραμείνετε ερωτευμένοι όταν περνάτε όλη την ημέρα σας ως γονείς. Η συνήθεια και η πλήξη αντικαθιστούν τον σπινθήρα που νιώσατε όταν συναντήσατε τον /την σύντροφό σας. Μην αφήσετε την απόσταση των υποχρεώσεων να σας χωρίσει. Εστιάστε στο ζευγάρι και μέσα από τον ρόλο σας ως γονείς προσπαθήστε να παραμένετε ερωτευμένοι.

Μερικές ιδέες που θα ανανεώσουν τη σχέση σας

Εδώ είναι μερικές ιδέες για να περάσετε το χρόνο ως ζευγάρι. Επειδή δεν είναι πάντοτε δυνατό να βρεθεί μια μπέιμπι σίτερ μερικές προτάσεις να μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο σπίτι.

  • Δειπνήστε μαζί όταν τα παιδιά κοιμούνται
  • Παρακολουθήστε μια ταινία, μοιραστείτε μια κουβέρτα
  • Κάντε μια βόλτα με το κοιμισμένο μωρό σας στο καροτσάκι
  • Παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι
  • Μην κάνεις τίποτα! Απλά μιλήστε
  • Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον πριν κοιμηθείτε
  • Ανακαινίστε, κατασκευάστε, διακοσμήστε κάτι μαζί
  • Οργανώστε μια βραδινή έξοδο (εστιατόριο, θέατρο κ.λπ.)
  • Κάντε ένα άθλημα μαζί
  • Κάντε μαζί ένα μπάνιο

Δεν έχετε χρόνο;

Ορίστε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μες στην εβδομάδα που θα έχετε χρόνο μόνο για εσάς. Αν και αυτό, λόγω των υποχρεώσεων, είναι δύσκολο μην ξεχνάτε να εκφράζετε την τρυφερότητα σας σε καθημερινή βάση: Με ένα τρυφερό φιλί για Καλημέρα ή Καληνύχτα, ένα χάδι στην πλάτη ή στα μαλλιά. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να δείξετε στον άλλον ότι σας ενδιαφέρει. Δεν κοστίζει τίποτα αλλά σας υπενθυμίζει γιατί αγαπάτε αυτόν τον άνθρωπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved