Ταχύρρυθμα μαθήματα ίντερνετ για γονείς; Κι όμως γίνεται!

Το δώρο που μου ζήτησε η μεγάλη μου κόρη για τις γιορτές με χτύπησε σαν κεραμίδα. Κινητό τηλέφωνο και λογαριασμό στο Instagram!

Δέσποινα Καμπούρη
Ταχύρρυθμα μαθήματα ίντερνετ για γονείς; Κι όμως γίνεται!

Μπαμ και κάτω έπεσα εγώ που νόμιζα ότι παίζω το Instagram στα δάχτυλα. Είχα ακούσει τις κολλητές μου να μιλάνε για τα μηνύματα των παιδιών τους που ήταν γεμάτα Lol ή TU ή BRB αλλά εγώ ένιωθα ασφαλής γιατί οι κόρες μου είναι πολύ μικρές ακόμα για να έχουν κινητό και να στέλνουν μηνύματα #not. Kαι τώρα Δεσποινάκι τι κάνουμε είπα και το αποφάσισα: Μαθήματα ίντερνετ κάνουμε και μάλιστα ταχύρρυθμα για να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από το internet σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται.

Και μην νομίζεις πως σου γράφω τυχαία σήμερα για το θέμα αυτό. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day). Είμαι 7 χρόνια Διευθύντρια γυναικείων sites, πίστευα ότι γνωρίζω αρκετά καλά το internet αλλά τα πράγματα εξελίσσονται τόσο γρήγορα που σίγουρα χάνω καθημερινά πληροφορίες. Το διαδίκτυο δεν προσφέρεται μόνο για σερφάρισμα στις αγαπημένες μας ιστοσελίδες ή για e-shopping. Η ημέρα αυτή αποτελεί την ευκαιρία για τους μικρούς αλλά και για εμάς τους μεγάλους να ενημερωθούμε για όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου αλλά και του κινητού τηλεφώνου και όλων των τεχνολογιών που έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Και για να σου εξηγήσω τι ακριβώς κάνω κάθε μέρα της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, η φράση που πρέπει να ακούσεις είναι το digital parenting: Δηλαδή μαθαίνω από την αρχή πώς θα προστατεύσω τα παιδιά μου στο Internet, πώς θα τα κάνω ψυχαγωγούνται χωρίς να κινδυνεύουν, ενημερώνομαι κι εγώ για τις νέες τεχνολογίες και το τι συμβαίνει στον ψηφιακό κόσμο και προσπαθώ, όπως ακριβώς κάνω και στον πραγματικό κόσμο, να «χτίσω» και στον νέο αυτό κόσμο μια ειλικρινή και στενή σχέση με τα παιδιά μου (προς το παρόν μαθαίνω τον νέο κόσμο αυτό με την Έλενα).

Κι επειδή θα αναρωτιέσαι κι εσύ, από πού να ξεκινήσεις, να σου πω πως μια ωραία μέρα που ήρθα στο γραφείο και άνοιξα τον υπολογιστή μου, όπως κάθε πρωί, μπήκα στο e-parenting.gr της COSMOTE όπου με μεγάλη έκπληξη διάβασα άρθρα και είδα video interviews από ειδικούς, οι οποίοι ενημερώνουν τους γονείς για όλες τις νέες τάσεις στην τεχνολογία θωρακίζοντάς τους από ενδεχόμενους κινδύνους και φυσικά εξελίσσοντας τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους. Με λίγα λόγια… ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν εγώ στην τάξη.

Ναι αγαπημένη μου. Δεν είναι μόνο το παιδί σου που πρέπει να πάρει όλα τα εφόδια που χρειάζεται για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Πρώτα πρέπει να στρωθείς εσύ στο διάβασμα για να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο.

Μπαίνοντας στο e-parenting.gr έμαθα όλες τις λεπτομέρειες που δεν γνώριζα για το chatting & το messaging, αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζουν οι νέοι στο internet.

Με απλά λόγια, πήρα όλη την ενημέρωση, τις συμβουλές και τις απαντήσεις που ψάχνει κάθε γονιός για τον ψηφιακό κόσμο. Έκατσα κυριολεκτικά στο θρανίο και έκανα ταχύρρυθμα μαθήματα!

Αν φοβάσαι ότι έχεις μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις στο διαδίκτυο μπες τώρα στο e-parenting.gr και θα νιώσεις τόσο όμορφα! Γιατί αν ξέρεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Μόνο να απολαύσεις τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει η ιντερνετική ψυχαγωγία, σε εσένα και στα παιδιά σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved