Πώς να γίνετε οι καλύτεροι γονείς κάνοντας τρία απλά πράγματα

Σύμφωνα με έρευνα.

Πώς να γίνετε οι καλύτεροι γονείς κάνοντας τρία απλά πράγματα

Θέλετε να είστε επιτυχημένοι γονείς που θα μεγαλώσουν χαρούμενα παιδιά, επιτυχημένα στη ζωή τους; Μην αγχώνεστε! Είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε, σύμφωνα με μια τεράστια 70ετή μελέτη σε πάνω από 70.000 παιδιά.

Τρία απλά πράγματα

Προφανώς, όλοι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το θέμα γονικής μέριμνας ως αρκετά περίπλοκο. Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε, σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη για την ανάπτυξη παιδιών στην ιστορία - πάνω από 70 χρόνια και μέσα από τη ζωή 70.000 παιδιών - Βρετανοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η επιτυχημένη γονική μέριμνα απαιτεί απλώς να ασχολείστε με τα παιδιά σας, να τους διαβάζετε βιβλία και να τα βάζετε στο κρεβάτι εγκαίρως.

Να είστε τρυφεροί και να συζητάτε μαζί τους
Το πρώτο πράγμα που βρήκε η μελέτη, η οποία ξεκίνησε το 1946, λίγους μόνο μήνες μετά το τέλος του πολέμου, είναι ότι τα χαρούμενα και επιτυχημένα παιδιά είχαν γονείς που επικοινωνούσαν με τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι γονείς τους μίλησαν και τα άκουγαν - πολύ. «Να μιλάς και να ακούς ένα παιδί, να του απαντάς θερμά, να το διδάσκεις τα γράμματα και τους αριθμούς και να τα παίρνετε σε ταξίδια και επισκέψεις» είναι όλα ωφέλιμα, λέει η μελέτη.

Να τους διαβάζετε
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι ένας ακόμα ιδανικός τρόπος για να συνδεθείτε με το παιδί σας είναι να τους διαβάζετε βιβλία. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που είχαν διαβάσει πολύ πριν από τα δέκα τους είχαν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Φροντίστε να κοιμούνται καλά και αρκετά
Το τελευταίο συμπέρασμα έχει να κάνει με τον ύπνο. Σύμφωνα με την έρευνα, η προσκόλληση σε μια ρουτίνα για την κατάκλιση εξασφαλίζει ότι δίνουμε στα παιδιά μας καλό ύπνο, που τα βοηθάει να αναπτυχθούν σωματικά και διανοητικά, είναι πολύ σημαντική.

Απλώς, λοιπόν, πρέπει να θυμόμαστε τρία πράγματα:

Μιλήστε μαζί τους.

Διαβάστε τους.

Βάλτε τα για ύπνο.

Πηγή: babyology

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved