Τέσσερα tips για να μπορεί κάθε μαμά να φροντίζει τα παιδιά της

Η κούραση, η αδυναμία και η κακή διάθεση δε θα βοηθήσουν καθόλου

Τέσσερα tips για να μπορεί κάθε μαμά να φροντίζει τα παιδιά της

Με αφορμή της επικείμενη Γιορτή της Μητέρας (13 Μαΐου) συλλέξαμε μερικά –βασικά- tips για να μπορεί κάθε μαμά να φροντίζει τα παιδιά της. Μπορεί το αίσθημα της φροντίδας να εδραιώνεται σε κάθε μαμά τη στιγμή που παίρνει στα χέρια της το νεογέννητο μωρό της, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να φέρνει την «αποστολή» της εις πέρας (ειδικά όταν είναι αδύναμη, κουρασμένη και εξαντλημένη). Φαίνεται, λοιπόν, πως για να μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των παιδιών της, θα πρέπει η ίδια να έχει κάνει μερικά πράγματα για τον ίδιο της τον εαυτό.

Ισορροπημένη διατροφή

Και δεν μιλάμε για εξαντλητικές δίαιτες ή εξουθενωτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, με τον όρο ισορροπημένη διατροφή αναφερόμαστε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής που θα περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Σαλάτες, λαχανικά και φρούτα θα σας δώσουν την απαραίτητη ευεξία για να μπορείτε να τα «βγάλετε πέρα» με τις απαιτητικές ανάγκες των παιδιών.

Άσκηση

Ούτε τώρα αναφερόμαστε σε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο ή ασκήσεις με βάρη και λάστιχα που δεν κάνατε ποτέ στο παρελθόν. Αντίθετα, μιλάμε για μια ήπιας μορφής άσκηση που θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας χαρίσει αφενός ενέργεια και αφετέρου καλή διάθεση. Απαραίτητα στοιχεία για μια μαμά με υποχρεώσεις.

fit

Ύπνος

Ακόμα κι αν έχετε ξεχάσει τι πάει να πει ύπνος και αναπολείτε ατέλειωτες στιγμές στο κρεβάτι σας, ήρθε η ώρα να ξεκλέψετε λίγο χρόνο. Είτε αυτός θα είναι το απόγευμα, είτε το βράδυ (που καλώς ή κακώς τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μας κρατάνε λίγο παραπάνω ξύπνιους), η σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, αλλά και η προστασία από ορισμένα νοσήματα και από ατυχήματα, εξαρτάται από την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.

Άγχος

Το μωρό πεινάει, βγάζει δοντάκια, δεν κοιμάται και κλαίει ενώ εσείς προσπαθείτε να μαγειρέψετε και να ετοιμαστείτε για να πάτε στο γραφείο. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να πολεμήσετε την τελειομανία σας και να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να γίνετε χίλια κομμάτια. Δεν πειράζει αν αργήσετε και λίγο στο γραφείο, μωρό παιδάκι έχετε!

Προσωπικός χρόνος

Γελάσατε ήδη; Κι όμως, η παραγωγικότητά σας τόσο στο μητρικό σας ρόλο όσο και στον εργασιακό, εξαρτάται κατά πολύ από τον χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας. Ένα ζεστό μπάνιο χωρίς βιασύνη, ένας ολιγόωρος καφές με μια φίλη ή μια θεραπεία μασάζ θα σας απομακρύνουν για λίγο από τις υποχρεώσεις σας αλλά θα επιστρέψετε πίσω σε αυτές με περισσότερη ενέργεια και διάθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στον πονοκέφαλο - Πώς πρέπει να αντιδράσουν

Ημικρανία στα παιδιά: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Εθισμός στη ζάχαρη: 17 tips για να τη βγάλεις από τη διατροφή σου (εικόνες)

Μαγνήσιο: 6 σωτήρια οφέλη του & πού θα το βρείτε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved