Το γράμμα μιας γυναίκας στους γιους του άντρα της θα σας συγκινήσει

"Σήμερα, κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι αν ήμουν στη θέση σας θα θύμωνα περισσότερο".

Το γράμμα μιας γυναίκας στους γιους του άντρα της θα σας συγκινήσει

Αγαπημένα μου αγόρια,

Τώρα που πια έχετε φύγει από το σπίτι μας, ήρθε η ώρα να σας πω μερικά πράγματα.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συμβίωσής μας με έπιανα να αναρωτιέμαι «Τι ακριβώς σκεφτόμουν όταν αποφάσισα να παντρευτώ τον πατέρα δύο παιδιών που σίγουρα δεν ήθελαν να χωρίσουν οι γονείς τους, πόσο μάλλον να αποκτήσουν μια θετή μητέρα και αδερφή;» Σήμερα, μπορεί να σας φανεί αστείο, αλλά σας λέω ότι κάθε φορά που μου λέγατε κάτι του τύπου «η μαμά δε θα το έλεγε αυτό» ή «η μαμά κάνει πολύ πιο νόστιμα μπιφτέκια» οι σκέψεις αυτές εντείνονταν στο μυαλό μου.

Τότε στεναχωριόμουν, ίσως και να θύμωνα. Σήμερα, κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι αν ήμουν στη θέση σας θα θύμωνα περισσότερο. Θα θύμωνα που κάθε φορά που έφτανε το Σαββατοκύριακο του μπαμπά αντί να έχω εξολοκλήρου δικό μου τον πατέρα μου θα έπρεπε να τον μοιραστώ με τη νέα του γυναίκα και την κόρη της. Θα θύμωνα γιατί θα μου έλειπε τόσο πολύ η μητέρα μου κάθε φορά που έπρεπε να πάω στο μπαμπά και να ανεχτώ τη νέα του γυναίκα ενώ εγώ θα ήθελα τη μαμά μου. Βλέπω, λοιπόν, ότι εγώ δε θα είχα χειριστεί τόσο καλά τις καταστάσεις όσο κάνετε εσείς και αυτό είναι κάτι που με βγάζει εκτός εαυτού.

Αν ήμουν στην θέση σας δεν ξέρω πως θα «ανεχόμουν» αυτό το φιλί που σας έδινα κάθε βράδυ, ούτε ξέρω πως θα διαχειριζόμουν τα συναισθήματά μου κάθε φορά που κάποιος με μπέρδευε με την μητέρα σας. Και το παράξενο είναι ότι εμένα ποτέ δε με ενοχλούσε που με μπέρδευαν με εκείνη, άλλωστε, γιατί να πειράξει μια γυναίκα κάτι τέτοιο;

Μεγαλώνοντας, σίγουρα κληθήκατε να έρθετε αντιμέτωποι με τις σκέψεις και τα βλέμματα των φίλων σας όταν μάθαιναν για την μπερδεμένη μας οικογένεια. Εδώ εμένα με ενοχλούσε όταν ενήλικοι γνωστοί, φίλοι και συγγενείς έδειχναν να μην αντιλαμβάνονται το οικογενειακό μας προφίλ, πόσο μάλλον εσάς που η παιδική σας ψυχή έπρεπε να μας υπερασπιστεί.

Ποτέ δεν ένιωσα μπλεγμένη με τα δικά μου συναισθήματα. Σας αγαπούσα πάντα. Αντίθετα εσείς, αχ εσείς, δυσκολεύεστε τόσο πολύ να μοιράσετε την αγάπη σας σε κάποιον άλλον πέρα από τους γονείς σας – λες και θα προδώσετε την οικογένεια που θα θέλατε να έχετε. Κι αυτός ο πόνος που σας δημιουργούσε η πιθανή προδοσία με πονούσε πολύ, και εμένα και τον πατέρα σας. Δεν υπήρχε, όμως, κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα κι αν το μόνο που θέλαμε ήταν να μην νιώθετε διχασμένοι, ανάμεσα σε δύο σπίτια, χωρισμένοι σε δύο οικογένειες.

Ξέρω ότι πιστεύετε ότι αν εσείς ήσασταν στη θέση μας, θα τα είχατε κάνει πολύ καλύτερα αλλά εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να μη βρεθείτε ποτέ σε αυτή τη θέση. Αλλά αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο εγώ θα είμαι πάντα για εσάς εδώ, να το συζητήσουμε.

Ο γάμος μου με τον πατέρα σας ήταν ένα τεράστιο βήμα για εμάς αλλά εγώ θα έκανα χιλιάδες βήματα για να τον ξανασυναντήσω. Και αυτόν και εσάς.

Σας αγαπώ,

Η θετή σας μητέρα

Δες ακόμα:

Αποτύπωσε σε σκίτσα την αθέατη πλευρά της καθημερινότητας ενός ζευγαριού και μας εντυπωσίασε (pics)

Έτσι είναι να σε αγαπούν πραγματικά - 26 υπέροχα σκίτσα το επιβεβαιώνουν

Η ομορφιά της οικογένειας μέσα από 15 τρυφερά σκίτσα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved