Πέντε πράγματα για τα οποία κάθε μαμά ανησυχεί για το παιδί της!

Από την ώρα που το παιδί της έρχεται στον κόσμο, κάθε μητέρα αισθάνεται υπεύθυνη για την ασφάλειά του και θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να το προστατεύσει από κάθε κίνδυνο.

Πέντε πράγματα για τα οποία κάθε μαμά ανησυχεί για το παιδί της!

Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα για τα οποία μια μαμά δε θα πάψει ποτέ να ανησυχεί για το παιδί της… ακόμη και αν έχει την καλύτερη ασφάλιση υγείας για εκείνο!

Αν είσαι μαμά, τότε σίγουρα μπορείς να μας «νιώσεις» και δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχεις και εσύ τη δική σου λίστα με τα απλά, καθημερινά άγχη που σε κάνουν να… χάνεις την ψυχραιμία σου. Μην ανησυχείς, δεν είσαι υπερβολική! Απλώς, όπως κάθε μαμά, έτσι και εσύ θέλεις να ξέρεις ότι το μικρό σου είναι ασφαλές και το κεφάλι σου παραμένει… ήσυχο!

anytime mothersblog 5

Μήπως δεν τρώει όσο καλά -και αρκετά- πρέπει;

Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μιας μανούλας. Τι θα του μαγειρέψουμε αύριο; Πόσο καλά τρώει; Πρέπει να καταναλώνει γλουτένη; Πόσο αλάτι και λιπαρά επιτρέπονται; Πώς θα το πείσουμε να φάει -επιτέλους- εκείνο το μπρόκολο; Το «δράμα» μιας σύγχρονης μαμάς ξεκινά νωρίς το πρωί: Από το πόσο κακάο και ζάχαρη θα βάλει στο γάλα του μέχρι το τι συστατικά περιέχουν τα δημητριακά του (ναι, τα κοιτάμε και αυτά με τόσα που ακούμε). Από εκεί πάμε στα σχολικά σνακ και το πού θα βρούμε -και σήμερα- κάτι νόστιμο και παράλληλα υγιεινό. «Μήπως πηγαίνει κρυφά στο κυλικείο και υποκύπτει σε ανθυγιεινούς πειρασμούς;», διερωτόμαστε συχνά και όχι άδικα!

Μήπως να βγάλω την τηλεόραση από το σαλόνι;

Όσο και αν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το παιδί μας μακριά από την τηλεόραση, δεν καταφέραμε να το σταματήσουμε από το μάθει «απ' έξω κι ανακατωτά» τα ονόματα των πιο διάσημων celebrities, τηλεπερσόνων και ηθοποιών. Στο σχολείο τα παιδιά μιλούν πολύ και πολλά από αυτά βλέπουν πολλή -μα πάρα πολλή- τηλεόραση. Πόση τηλεόραση είναι, λοιπόν, αρκετή για το παιδί και κυρίως, τι «επιτρέπεται» να βλέπει; Άραγε, αν απαγορεύσουμε τελείως την τηλεόραση στο σπίτι θα θεωρηθούμε υπερβολικές από τους θείους, τις θείες και τις γιαγιάδες που θα μας επισκεφτούν; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που μας βασανίζουν και μας αγχώνουν!

Μα πώς έμαθε από τώρα τι σημαίνει facebook;

Και από την «παραδοσιακή» τηλεόραση, περνάμε στα social media και πιστέψτε μας, έχουμε δει παιδιά δύο ετών να χειρίζονται ένα tablet και να «σκρολάρουν» στο smartphone του μπαμπά… σαν ειδικοί! Είναι, λοιπόν, εφικτό να προφυλάξει μια μαμά το παιδάκι της από τους κίνδυνους του Διαδικτύου και αν ναι, πώς;

Άραγε, έχεις φίλους στο σχολείο;

Και από το σπίτι, πάμε στο σχολείο και τις… παρέες του. Διότι όταν ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα για περιστατικά bullying στις σχολικές αίθουσες δεν μπορούμε παρά να ευχόμαστε το παιδάκι μας να μην φοβάται να μας «ανοιχτεί» για τις παρέες του και κυρίως να είναι κοινωνικό και ευγενικό με τους γύρω τους (όπως άλλωστε και εμείς).

Μα γιατί είναι τόσο ήσυχο σήμερα;

Ας το παραδεχτούμε. Κάθε βράδυ περιμένουμε πώς και πώς να έρθει η ώρα που το μικρό μας θα πέσει για ύπνο ή θα ασχοληθεί με κάτι που θα του κεντρίσει πολύ (πάρα πολύ) το ενδιαφέρον. Χρειαζόμαστε λίγο προσωπικό χρόνο και ηρεμία. Όταν, όμως, το μικρό μας είναι ήσυχο και μάλιστα… επικινδυνά ήσυχο, τότε ανησυχούμε. Μήπως πονάει κάπου και δεν το ξέρουμε; Μήπως δεν αισθάνεται καλά και δε μας το λέει; (σε αυτή την περίπτωση ελπίζουμε να έχεις Child Care); Ναι, συμβαίνουν και τα απρόοπτα και εμείς, δεν μπορούμε παρά να τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας!

anytime mothersblog 6

Η αλήθεια είναι πώς κάποιες φορές ίσως ανησυχούμε περισσότερο από όσο θα έπρεπε για μερικά ζητήματα. Ξέρουμε, όμως, πως ο κίνδυνος «κρύβεται» παντού. Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να «τρελαθούμε» και κυρίως, να «τρελάνουμε» και τα μικρά μας! Η φράση «μέτρον άριστον» ταιριάζει απόλυτα και στη δική μας περίπτωση.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να είμαστε «καλυμμένες» για το οτιδήποτε, με την κατάλληλη για εμάς ασφάλιση υγείας παιδιού και ας προσπαθήσουμε να έχουμε λιγότερο άγχος. Τουλάχιστον στις μέρες μας το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πιο απλό και κυρίως πιο οικονομικό από ότι πίστευες αφού υπάρχουν λύσεις «κομμένες και ραμμένες» για τις ανάγκες και τα γούστα κάθε παιδιού και κάθε μάνουλας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved