Οδηγός επιβίωσης στην ουρά με παιδί!

Είναι συχνές οι φορές που μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα σε κάποια ουρά. Είτε ψωνίζοντας στο σούπερ μάρκετ, είτε σε κάποια άλλη εξωτερική δουλειά. Εσείς μπορεί να έχετε υπομονή, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το παιδί σας. Τι πρέπει να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

Οδηγός επιβίωσης στην ουρά με παιδί!

Να είστε υπομονετικές

Εάν εσείς κρατήσετε την ψυχραιμία σας σίγουρα θα ηρεμήσετε με κάποιον τρόπο το παιδί σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη στιγμή για να τους μάθετε κάποια πράγματα με τη μορφή παιχνιδιού, αλλά και το πώς να είναι υπομονετικά. Οι γονείς συχνά λόγω κούρασης προσπαθούν έτσι ώστε τα παιδιά τους να μην αντιμετωπίζουν την πραγματική δυσκολία, όμως είναι καλό να μαθαίνουν συγκεκριμένα πράγματα και να θυμάστε ότι δεν πειράζει να βαριούνται καμιά φορά!

Να έχετε μαζί σας κάποιο παιχνίδι

Είναι το πιο εύκολο πράγμα. Ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στην τσάντα σας για τη συγκεκριμένη στιγμή που δεν θα έχει τι να κάνει θα το κρατήσει απασχολημένο. Για παράδειγμα, μικρά αυτοκινητάκια, μικρές κούκλες είναι ιδανικά.

Ετοιμαστείτε για παραμύθια

Ένα βιβλίο είναι επίσης μια πάρα πολύ καλή λύση. Είτε για να του το διαβάσετε εσείς, είτε για να το ξεφυλλίζει από μόνο του. Εάν πάλι το ξεχάσατε, μπορείτε από μόνες σας να τους πείτε ιστορίες ή παραμύθια που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους.

Να έχετε μαζί σας ένα σνακ

Εάν όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν, ίσως κάτι νόστιμο σε φαγητό θα μπορούσε να τα απασχολήσει αρκετά. Αλλά αυτή είναι η τελευταία λύση, αφού το πρόχειρο φαγητό δεν είναι πάντα και υγιεινό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved