Η σύμβουλος γάμου των σταρ αποκαλύπτει τα μυστικά για να κρατήσει ένας γάμος

Παγκόσμια Ημέρα Γάμου η σημερινή και σας έχουμε τα μυστικά για να κρατήσει ένας γάμος για πάντα, από τη γκουρού σύμβουλο γάμου, την οποία εμπιστεύονται τυφλά οι σταρ του Χόλιγουντ!

Η σύμβουλος γάμου των σταρ αποκαλύπτει τα μυστικά για να κρατήσει ένας γάμος

Τώρα, θα αναρωτηθείτε, αν είναι και τόσο εύστοχο το παράδειγμα με τους σταρ, αφού πολλοί γάμοι εκεί στο Χόλιγουντ, καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι. Αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά ζευγάρια, που έχουν έναν άκρως και πετυχημένο γάμο, που κρατά γερά στο πέρασμα των χρόνων.

Και η «γκουρού» σε θέματα γάμου, Liz Higgins αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα μυστικά, για έναν πετυχημένο γάμο. Άλλωστε, την εμπιστεύονται πολλά διάσημα ζευγάρια είτε παντρεμένα, είτε αρραβωνιασμένα, που ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ας δούμε, ποια είναι τα μυστικά αυτά.

zeygaria 4

Μην περιμένεις ότι το ταίρι σου θα σε ολοκληρώσει

Σίγουρα, όλοι νιώθουμε για το σύντροφό μας ότι είναι το άλλο μας μισό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είμαστε μισοί κι έρχεται να συμπληρώσει το κομμάτι μας, που λείπει. Γιατί, αν στο μυαλό μας έχουμε αυτό, ότι πρέπει να μας συμπληρώνει, χωρίς να το θέλουμε, αυξάνονται οι απαιτήσεις που έχουμε από εκείνον ή εκείνη. Και όταν δε στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες (χωρίς εγωιστική διάθεση), αλλά περιμένουμε από τον άλλον να το κάνει, τότε, ξεκινούν και τα προβλήματα σε μία σχέση, καθώς νιώθεις ότι δεν ανταποκρίνεται στην προσδοκία σου να σε συμπληρώσει.

Να προσδιορίζετε τις απαιτήσεις που έχετε μέσα σε έναν γάμο

Από τον/τη σύντροφό μας έχουμε στο μυαλό μας ή ως απαίτηση ότι θα είναι καλός σύντροφος, δοτικός, καλός πατέρας, καλός εραστής, καλή παρέα και άλλα πολλά. (Αντίστοιχα και οι άνδρες για τις συζύγους τους). Ωστόσο, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένα μόνο άτομο δε μπορεί να είναι εξίσου καλό σε όλες τις απαιτήσεις. Θα υπάρξουν φορές, που σε κάποιος από τους ρόλους θα υστερεί. Ανοίξτε τα χαρτιά σας. Πείτε ποιες είναι οι απαιτήσεις που έχει ο ένας από τον άλλον και καταλήξτε σε μία κοινή συμφωνία. Η dr. Higgins προτείνει τα ζευγάρια να συμφωνήσουν στα εξής: Θα καλύπτει ο ένας την ανάγκη του άλλου για συντροφικότητα. Δεν θα αφήσουν τον χρόνο να φθείρει τη σχέση τους, βοηθώντας οι ίδιοι να ανανεώνουν τον έρωτά τους. Κατανοούν ότι η διάθεση για σεξ δεν είναι πάντα η ίδια και δεν θα συμβαδίζει και πάντα.

zeygaria 5

Δεν θα νιώθεις πάντα ερωτευμένη/ος

Θα υπάρξουν περίοδοι που θα αισθάνεσαι ότι είσαι με τον καλύτερο σύντροφο, ότι είσαι βαθιά ερωτευμένη. Και θα υπάρχουν και περίοδοι που δεν θα νιώθεις ερωτευμένη, που θα έχεις αμφιβολίες για την επιλογή σου. Κι εδώ είναι, όπως λέει η dr. Higgins, που θα πρέπει να στηριχτείτε στις αξίες που έχει ο σύντροφός σας. Εκείνη την περίοδο, που δεν θα νιώθετε τον έρωτα που είχατε στις αρχές της σχέσης σας, να ανακαλείται στο μυαλό σας, τους λόγους που τον/την ερωτευτήκατε.

Όταν χαλάει κάτι δεν το πετάμε

Οι παλαιοί έλεγαν: «Όταν χαλάει κάτι, δεν το πετάμε, το φτιάχνουμε». Και η αλήθεια είναι ότι τα σύγχρονα ζευγάρια, προτιμούν να πετάξουν κάτι, παρά να το φτιάξουν. Ακόμη και αν πρόκειται για το γάμο τους. Κάτι που έχει παρατηρήσει και η dr. Higgins, η οποία βλέπει ζευγάρια να χωρίζουν από τα πρώτα κιόλας, πέντε χρόνια γάμου. Αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, όπως κακοποίηση, υπερβολική ζήλια, εκμετάλλευση και άλλα σοβαρά θέματα, και το πρόβλημα στον γάμο εντοπίζεται στην έλλειψη επικοινωνίας, απλά μιλήστε μεταξύ σας. Ανοίξτε και πάλι τα χαρτιά σας, εκφράστε τα παράπονά σας και προσπαθήστε από κοινού να φτιάξετε αυτό που έχει χαλάσει. Μην το πετάτε, ειδικά αν έχετε παιδιά, όπως τονίζει η dr. Higgins.

Διαβάστε επίσης

Δέκα απλά μυστικά για να κρατήσει ο γάμος σας για πάντα

Παντρεμένοι με παιδιά: 7 μυστικά για να μη «βαλτώσει» ο γάμος σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved