Δέκα κανόνες για μαμάδες που μεγαλώνουν κόρες

Η σχέση μητέρας-κόρης μπορεί να έχει μια ομορφιά - ή μπορεί να είναι ένα περίπλοκη, γεμάτη συγκρούσεις και άγχος.

Δέκα κανόνες για μαμάδες που μεγαλώνουν κόρες

Φυσικά, ακόμη και η καλύτερη σχέση που μπορεί να έχει μια μητέρα με την κόρη της, μπορεί να περάσει από διάφορα κύματα, αλλά τη μπορεί να κάνει μια μαμά για να τα εξομαλύνει;

Δείτε παρακάτω 10 κανόνες που θα βοηθήσουν μια μαμά να διαχειριστεί την κόρη της σε όποια ηλικία και αν είναι.

1. Αποδεχτείτε το ποια είναι

Όλες οι μαμάδες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κόρες τους δεν θα τους μοιάσουν. Θα αποκτήσουν δικά τους ενδιαφέροντα. Είναι καλό να λέτε στην κόρη σας λοιπόν, τι σας αρέσει να κάνετε και τι όχι, αλλά όχι να της επιβάλετε να κάνει όλα εκείνα που αρέσουν σε εσάς. Καθώς μεγαλώνει θα θέλει να γίνει ανεξάρτητη. Αν της «κόψετε τα φτερά» το μόνο που θα καταφέρετε να κάνετε είναι να πυροδοτήσετε τη μεταξύ σας σχέση και να δημιουργήσετε εντάσεις.

mama kai kori

2. Χτίστε τον χαρακτήρα της

Μάθετε στην κόρη σας τι σημαίνει ειλικρίνεια, αυτοεκτίμηση, ευγένεια και συμπάθεια. Όλα αυτά θα τη συντροφεύουν σε όλη της, τη ζωή.

3. Αναπτύξτε τη δύναμή της

Αυτός ο κανόνας αναφέρεται στην φυσική δύναμη, στην ψυχική δύναμη και τη νοητική δύναμη. Διδάξτε στην κόρη σας να μην τα παρατά με την πρώτη ευκαιρία, να μη σκύβει το κεφάλι και πώς πρέπει πάντα να σηκώνεται όταν πέφτει και να συνεχίζει.

mama kai kori sxesi 6

4. Δείξτε της τη δύναμη

Αν θέλετε η κόρη σας να γίνει μια δυναμική γυναίκα στο μέλλον, δείξτε της πώς θα τα καταφέρει. Η δική σας αυτοπεποίθηση, το σθένος, το θάρρος και γενικότερα το δικό σας παράδειγμα θα είναι εκείνο που θα ακολουθήσει.

5. Διασκεδάστε μαζί της

Στα κορίτσια αρέσει να περνούν χρόνο με τις μαμάδες τους. Αφιερώστε χρόνο στην κόρη σας και δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις που θα τη συντροφεύουν σε όλη της τη ζωή.

mama kai kori sxesi 9

6. Φάτε μαζί της

Τα κορίτσια που τρώνε παρέα με την οικογένειά τους, δεν κινδυνεύουν από διατροφικές διαταραχές.

7. Να είστε εκεί όταν σας χρειάζεται

Όσο μπορείτε να βρίσκεστε στο πλάι της. Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Αν χρειαστεί να διαλέξετε ανάμεσα στο να μαζέψετε το ακατάστατο σπίτι ή να περάσετε χρόνο με την κόρη σας, καλύτερα να διαλέξετε το δεύτερο. Όταν θα θέλει να μιλήσει, όταν θα έχει απορίες, όταν θα είναι στεναχωρημένη, να είστε εκεί, δίπλα της. Να κουβεντιάσετε, να την αγκαλιάσετε και να τη συμβουλέψετε.

8. Ελαττώστε τη χρήση των social media

Βγείτε μαζί μια βόλτα, πηγαίνετε σινεμά, βρείτε ωραία ενδιαφέροντα. Όσο λιγότερο χρόνο περνάει ένα κορίτσι μπροστά από μια οθόνη τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει μια ανεξάρτητη, υπεύθυνη και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα.

mama kai kori sxesi 2

9. Σταματήστε να κρίνετε την εμφάνισή της

Σταματήστε να ζητάτε από την κόρη σας να μαζέψει τα μαλλιά της πάνω για να φαίνεται το πρόσωπό της ή να της λέτε ότι δεν της πάει το φόρεμα που διάλεξε. Αντ΄αυτού, πείτε της, «Άφησέ με να φτιάξω τα μαλλιά σου» ή «Θέλεις να φορέσει ένα άλλο φόρεμα;».

10. Αγαπήστε τη

Αγαπήστε την κόρη σας με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της. Δείξτε της πόσο την αγαπάτε για όλα εκείνα που είναι και για τις επιλογές που κάνει.

Διαβάστε επίσης:
Είναι υπέροχο να έχεις κόρη και 20 φωτογραφίες το αποδεικνύουν

Δείτε για ποιους λόγους η μαμά είναι η καλύτερη φίλη μιας κόρης!

Μαμά και κόρη: 17 φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τρελή τους σχέση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved