Οκτώ τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα στο γάμο σας ζωντανή

Η καθημερινότητα μας είναι πιεστική. Οι ρυθμοί έντονοι, ο χρόνος περιορισμένος και μέσα σε αυτόν πρέπει να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας ως μαμά, εργαζόμενη γυναίκα νοικοκυρά και σύζυγος.

Οκτώ τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα στο γάμο σας ζωντανή

Θέλουμε να είμαστε σε όλα καλές και να τα καταφέρουμε. Αλλά στην προσπάθειά μας αυτή, και χωρίς να το καταλάβουμε, «θυσιάζουμε» έναν από τους παραπάνω ρόλους. Και συνήθως είναι αυτός της συζύγου. Η αγάπη που έχουμε για το σύζυγό μας είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι και η αγάπη εκείνου προς εμάς.

Ωστόσο, η αγάπη, όσο δυνατή και αν είναι, μερικές φορές δεν είναι αρκετή για έναν γάμο. Δεν έχει τη δύναμη να κρατήσει ζωντανή τη «φλόγα» του έρωτα, του πάθους, όπως τον πρώτο καιρό. Γιατί, μπορεί να γίνατε γονείς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε ερωτευμένοι και να υπάρχει η ένταση, που είχατε πριν.Ωστόσο, και ο γάμος σας για να παραμείνει ζωντανός, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Ιδού, λοιπόν, 8 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά και ξανά το σύντροφο σας.

Ταξιδέψτε

Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιο μακρινό ταξίδι, ειδικά τώρα, με την οικονομική κρίση, που δυσκολεύει ανάλογα σχέδια. Ακόμη και μία διήμερη εξόρμηση σε κοντινό προορισμό, μόνο οι δυο σας είναι αρκετή για ένα καλό restart, που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας, θα σας φέρει πιο κοντά και θα ξαναθυμηθείτε τον παλιό καλό καιρό.

Βρείτε ένα κοινό χόμπι

Μοιραστείτε μαζί μία δραστηριότητα, γραφτείτε μαζί στο γυμναστήριο ή σε κάποια σεμινάρια. Μπορείτε να πηγαίνετε μαζί για περπάτημα ή να κάνετε ποδηλατάδα.

Ανακαλύψτε πράγματα που σας διασκεδάζουν

Το γέλιο είναι το παν στη ζωή και πολύ περισσότερο σε μία σχέση. Γελάστε με το σύζυγό σας, κάντε πράγματα που σας διασκεδάζουν και περνάτε καλά.

Μιλήστε

Το βράδυ, που τα παιδιά έχουν κοιμηθεί, βάλτε ένα ποτήρι κρασί κι καθίστε οι δυο σας. Μιλήστε για τα πάντα. Για τη σχέση σας, την καθημερινότητα σας. Για τα πάντα.

Κάντε όσα σας αρέσουν

Κάντε πράγματα που σας αρέσουν να τα περνάτε μαζί. Μπορείτε να πάτε θέατρο ή σινεμά ή βόλτα στη θάλασσα.

Κανονίστε ένα ραντεβού

Όπως εκείνα, τον πρώτο καιρό. Βγείτε για φαγητό, απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο. Αν έχετε τη βοήθεια της γιαγιάς ή του παππού, αφήστε τα παιδιά και συνεχίστε τη βραδιά στο σπίτι σας.

Κάντε μικρές εκπλήξεις

Οι εκπλήξεις είναι μικρές ενέσεις σε μία σχέση, γι’ αυτό φροντίστε τακτικά να κάνετε στο σύζυγό σας. Ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι, ένα δώρο, μία τρυφερή καρτούλα.

Κάντε σχέδια για το μέλλον

Φτιάξτε μαζί μία λίστα με μελλοντικά σχέδια και στόχους, όπως ένα ταξίδι. Βρείτε τον προορισμό που θέλετε να επισκεφτείτε, καταστρώστε τα σχέδια και ξεκινήστε να τα υλοποιείτε, μέχρι να φτάσετε στο στόχο. Όλη η αυτή η διαδικασία, όσο θα κρατήσει για τους επόμενους μήνες, θα σας έχει ενωμένους, προς μία κατάκτηση, όποια και αν είναι αυτή.

Διαβάστε επίσης

Δέκα απλά μυστικά για να κρατήσει ο γάμος σας για πάντα
Παντρεμένοι με παιδιά: 7 μυστικά για να μη «βαλτώσει» ο γάμος σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved