Το γράμμα που κάθε γονιός πρέπει να εκτυπώσει και να βάλει στο ψυγείο του

Το να είσαι γονιός, είναι δύσκολο. Συνεχώς έχεις ανάμεικτα συναισθήματα.

Το γράμμα που κάθε γονιός πρέπει να εκτυπώσει και να βάλει στο ψυγείο του

Από τη μία χαρά, από την άλλη λύπη, φόβο και εξουθένωση. Ό,τι και αν νιώθετε, όσες φορές και αν το νιώθετε, πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω γράμμα. Ένα γράμμα που έγινε viral και περιέχει υπέροχες συμβουλές που κάθε γονιός πρέπει να ακούει καθημερινά.

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στη σελίδα NHS Ayrshire Maternity Unit στο Facebook, κοινοποιήθηκε πάνω από 10.000 φορές. Ο χρήστης που το έγραψε είναι άγνωστος.

«Αγαπημένοι μου γονείς,

Σας παρακαλώ κρατήστε αυτό το γράμμα μου σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να το διαβάζετε ξανά και ξανά όταν τα πράγματα θα γίνονται δύσκολα και όταν θα νιώθετε χάλια.

Σας παρακαλώ, μην περιμένετε πολλά από εμένα ως νεογέννητο μωρό ή πολλά από τους εαυτούς σας ως γονείς.

Δώστε και στους δυο μας 6 εβδομάδες ως δώρο γενεθλίων, 6 εβδομάδες για εμένα να μεγαλώσω, να αναπτυχθώ, να ωριμάσω και να γίνω πιο σταθερό και προβλέψιμο, 6 εβδομάδες για εσάς να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε στο σώμα σας να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Μανούλα σε παρακαλώ τάισε με όταν πεινάω, ποτέ δεν ήξερα τι πάει να πει πείνα στη μήτρα σου και τα ρολόγια και ο χρόνος δεν σημαίνουν τίποτε για εμένα.

Σε παρακαλώ κράτα με, φίλα με, άγγιξέ με και χάιδεψέ με. Πάντα ήμουν κοντά στη μήτρα σου και ποτέ δεν υπήρξα μόνο μου.

Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με αν κλαίω πολύ. Δεν είμαι κάποιος βάρβαρος που ήρθε εδώ για να κάνει τη ζωή σου μίζερη, είναι ο μόνος τρόπος για να σου πω ότι με κάτι δεν είμαι ευτυχισμένο και για αυτό κλαίω. Μίλα μου, κράτα με καθώς μεγαλώνω, θα δεις θα κλαίω λιγότερο και θα γίνω περισσότερο κοινωνικό.

Σε παρακαλώ βρες χρόνο να μάθεις ποιος είμαι, πόσο διαφέρω από εσένα και πόσο σου μοιάζω. Παρατήρησέ με προσεκτικά και θα μάθεις πράγματα που με ευχαριστούν.

Σε παρακαλώ να θυμάσαι ότι μπορώ να αντέξω τα λάθη που κάνεις μαζί μου, αρκεί να τα κάνεις με αγάπη και αρκεί να μη με βλάπτουν.

Σε παρακαλώ μην απογοητεύεσαι αν δεν είμαι το τέλειο μωρό που περίμενες, μην απογοητεύεσαι με τον εαυτό σου, όταν δεν είσαι τέλεια.

Σας παρακαλώ μαμά και μπαμπά, να προσέχετε τον εαυτό σας, να τρώτε υγιεινά, να ξεκουράζεστε και να γυμνάζεστε, για να έχετε, όταν είμαστε μαζί, την υπομονή και την ενέργεια που χρειάζεστε για να με φροντίσετε. Η θεραπεία για ένα γκρινιάρικο μωρό είναι οι ξεκούραστοι γονείς.

Σας παρακαλώ προσέχετε τη σχέση σας. Μια υγιής οικογένεια ενισχύει το δεσμό.

Σας παρακαλώ χαρείτε με όσο μπορείτε τώρα που είμαι μικρό. Ο χρόνος, αν και εσείς δεν το βλέπετε, περνάει γρήγορα. Αν και σίγουρα έχω φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή σας, σας παρακαλώ να θυμάστε ότι όλα θα επανέλθουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι να πείτε "κύμινο".

Χαρείτε με τώρα που είμαι μωρό».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved