Τι εννοείς όταν λες ότι δεν μαγειρεύεις με το παιδί σου επειδή δεν θες να σου λερώσει το σπίτι;

Διασκεδάστε με τα παιδιά σας στην κουζίνα και διδάξτε τους σημαντικά μαθήματα ταυτόχρονα!

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν μαγειρεύεις με το παιδί σου επειδή δεν θες να σου λερώσει το σπίτι;

Στα παιδιά, τους αρέσει να μαγειρεύουν και τους αρέσει να περνούν χρόνο μαζί σας στην κουζίνα. Δίχνοντάς τους τις βασικές δεξιότητες που χρειάζεται κάποιος να έχει σε μια κουζίνα, παράλληλα τους μαθαίνετε τι είναι υπευθυνότητα, οργάνωση και... επιστήμη. Η μαγειρική βοηθάει στην αυτοεκτίμησή τους και στο τέλος... θα έχουν και κάτι νόστιμο να γευτούν.

Στα παιδιά αρέσει να περνούν χρόνο μαζί σας, πόσο μάλλον σε κάτι που περιέχει μέσα τη διασκέδαση. Εξάλλου, μόνο η μαμά μπορεί να γίνει ο πιο διασκεδαστικός άνθρωπος για εκείνα. Είναι εκείνη που τους χαρίζει απλόχερα το χαμόγελό της, είναι εκείνη που τα αποδέχεται όπως είναι, είναι εκείνη που τα αγκαλιάζει όταν τη χρειάζονται και εκείνη που τα παρηγορεί.

Μη σκέφτεστε τη βρωμιά, την ακαταστασία και όλα εκείνα που θα κάνετε μετά τη μαγειρική. Σκεφτείτε όλα εκείνα που θα μάθετε στα παιδιά σας, όλες εκείνες τις αναμνήσεις που θα έχουν από εσάς. Εξάλλου τι έχει περισσότερη σημασία για εσάς, μια καθαρή και ακατάστατη κουζίνα ή λερωμένα παιδικά μουτράκια από τη σοκολάτα και το αλεύρι που θα γελούν όλη μέρα;

mageirepso

Είμαστε, σίγουρες πως αυτό που έχει για εσάς, όπως και για εμάς σημασία, είναι μόνο η ευτυχία και το χαμόγελο των παιδιών σας. Έτσι λοιπόν, βγάλτε όλα τα τεφτέρια με τις συνταγές που έχετε στον πάγκο και αρχίστε.

Πριν αρχίσετε, σπάστε τη συνταγή σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα υλικά στον μπάγκο, βγάλτε και όλα τα μαγειρικά σκεύη που θα χρειαστείτε και πείτε τους βήμα βήμα, τι πρέπει αν κάνουν.

Η ασφάλεια πρώτα

Δείξτε τους πώς ανάβει η εστία της κουζίνας με ασφάλεια ή ο φούρνος. Υπενθυμίστε τους ότι δεν πρέπει να ακουμπούν ο,τιδήποτε είναι ζεστό, ενώ πάντα να χρησιμοποιούν γάντια πριν πιάσουν κάτι καυτό.

Δείξτε τους πώς να χρησιμοποιούν κουτάλες για να ανακατεύουν το ζεστό φαγητό. Όλα αυτά, πάντα με τη δική σας επίβλεψη.Όση εμπιστοσύνη και αν έχετε στα παιδιά σας, δεν πρέπει ποτέ να επαναπαυτείτε.

paidia mageireyoun 1

Αφήστε τα να λερώσουν και να λερωθούν

Μην αγχώνεστε και μη νευριάζετε αν τα παιδιά σας, λερωθούν. Μην τα κοιτάτε με λοξό μάτι αν ρίξουν κάτι στο πάτωμα. Και τι έγινε αν έπεσε κάτι κάτω;

Βασικοί κανόνες

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά πριν διασκεδάσουν είναι κάποιοι βασικοί κανόνες:

  • Πάντα να πλένουν τα χέρια τους πριν μαγειρέψουν
  • Να έχουν καθαρό πάγκο
  • Να χρησιμοποιούν καθαρό εξοπλισμό
  • Να πλένουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν, βάζοντάς τον στο νεροχύτη. Ζητήστε τους να γεμίσουν το νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι, βυθίζοντας μέσα τα άπλυτα.
paidia mageireyoun 2

Χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τη μαγειρική ακόμη πιο διασκεδαστική

Βρείτε εύκολες συνταγές που τα παιδιά θα χαρούν να φτιάξουν. Τα cake pops, τα κεκάκια, τα μπιφτέκια, τα μακαρόνια, οι πίτσες, τα μπέργκερ, τα smoothies και οι φρουτοσαλάτες είναι υπέροχες συνταγές που τα παιδιά στο τέλος μπορούν να απολαύσουν με ευχαρίστηση.

Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να τα αφήσετε να διακοσμήσουν το δικό τους κεκάκι ή να φτιάξουν μόνα τους τα γλυκά-κεράσματα που θέλουν να δώσουν στους φίλους τους στο σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved