Προετοιμάστε το παιδί σας για τον ερχομό του νέου μωρού - Δέκα απλοί τρόποι

Η προετοιμασία του πρώτου παιδιού για τον ερχομό του νέου μωρού αγχώνει τους περισσότερους γονείς. Η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι πως θα μπορέσουν να κάνουν το παιδί τους να καταλάβει ότι από τώρα και στο εξής θα μοιράζεται το χρόνο και την προσοχή τους με το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Προετοιμάστε το παιδί σας για τον ερχομό του νέου μωρού - Δέκα απλοί τρόποι

Επειδή το ζήτημα είναι διαχρονικό και έχει απασχολήσει γονείς και γονείς, οι συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί είναι οι εξής:

1. Μιλήστε πολύ με το παιδί σας για το νέο μωρό από την αρχή της εγκυμοσύνης σας. Δείξτε τον υπέρηχο και ενημερώστε το για την εξέλιξη της κύησής σας. Επίσης, μιλήστε το για όλα όσα θα μπορεί να κάνει ως μεγαλύτερο παιδί με το μωρό.

pregnantmom

2. Αν είναι εφικτό, πάρτε μαζί σας το παιδί σε μια εξέταση με το γυναικολόγο σας ώστε να δει live τον υπέρηχο.
3. Ενθαρρύνετε το μικρό σας να αγγίζει την κοιλιά σας και να αισθανθεί το μωρό να κινείται.
4. Ζητήστε τη γνώμη του όταν πάτε για ψώνια του μωρού. Αφήστε το να επιλέξει ένα ρούχο ή ένα παιχνίδι για το νέο μέλος αλλά και για τον εαυτό του.
5. Πολλές μαμάδες προτείνουν την αγορά ενός βιβλίου με εικόνες ( όταν το πρώτο παιδί είναι σχετικά μικρό) για το ρόλο του μεγάλου αδελφού ( ή αδελφής).
6. Βοηθήστε το μικρό σας να καταλάβει πόσο σημαντική είναι για σας η βοήθειά του μόλις γεννηθεί το μωρό και ζητήστε του να σας πει τι θα ήθελε να αναλάβει να κάνει.
7. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού, εξηγήστε του τι θα συμβεί, πόσες ημέρες θα χρειαστεί να απουσιάσετε από το σπίτι και ποια μέρα θα μπορέσει να σας επισκεφτεί στο μαιευτήριο.

New Sibling

8. Μια μαμά συμβουλεύει τις άλλες, να μην κρατούν το νεογέννητο αγκαλιά τη στιγμή που θα τους επισκεφτεί το μεγάλο παιδί τους στο μαιευτήριο. Είναι καλό να μιλήσει μαζί με το παιδί της που σίγουρα θα έχει να το δει δυο με τρεις μέρες και στη συνέχεια να του γνωρίσει το νέο του αδελφάκι.
9. Ακόμα και αν φοβάστε θα πρέπει να δώσετε το νεογέννητο να το κρατήσει αγκαλιά το παιδί σας. Είναι σημαντικό να νιώσει ότι το εμπιστεύεστε.
10. Μην ξεχάσετε στην επίσκεψή του στο μαιευτήριο να του δώσετε ένα δωράκι έκπληξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved