Δέκα αθώα ψέματα που λέει μία μαμά στο παιδί της

Οι γονείς πρέπει και οφείλουν να λένε στα παιδιά τους πάντα την αλήθεια, αφού πρώτοι και κυρίως, τους μαθαίνουν την αξία της αλήθειας και της ειλικρίνειας.

Δέκα αθώα ψέματα που λέει μία μαμά στο παιδί της

Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, υπάρχουν και οι φορές εκείνες, που λέμε στα παιδιά μας μικρά αθώα ψέματα. Που δεν τους κάνουν κακό, αντίθετα είναι για το καλό τους. Και το δικό μας. Μικρά... αναίμακτα ψεματάκια.

Ας δούμε, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα.

1. Αυτό που τρώω είναι πολύ καυτερό ή δεν είναι καθόλου νόστιμο (όταν το παιδί μάς «πιάνει» σε μία γουρουνιά και θέλει να μοιραστεί μαζί μας αυτό που τρώμε)

2. Το μπλουζάκι σου με τον Batman είναι στα άπλυτα (για την ακρίβεια, είναι κρυμμένο στο συρτάρι γιατί δεν αντέχω να το δω ακόμη μία μέρα πάνω σου)

3. Αν πιείς αναψυκτικό δεν θα ψηλώσεις ποτέ (κάπως πρέπει να τα αγχώσουμε για να σταματήσουν να ζητάνε αναψυκτικό)

4. Θα καλέσω τώρα την αστυνομία (Αγαπητοί αστυνόμοι συγνώμη, αλλά είστε η μόνη λύση για να φοβηθούν και να σταματήσουν να ουρλιάζουν)

5. Έχει κλείσει τα μαγαζί (όταν ζητάνε κάτι από το ψιλικατζίδικο ή από ένα βιβλιοπωλείο ή παιγνιδάδικο)

6. Θα το κάνουμε αύριο (μπορούμε να το κάνουμε και σήμερα, αλλά είμαι κουρασμένη..)

7. Κάτσε φρόνιμα, γιατί θα καλέσουν την αστυνομία (όταν έχουμε βγει έξω και δεν κάθεται στη θέση του και ενοχλεί τους γύρω. Συγνώμη και πάλι, αγαπητοί αστυνομικοί)

8. Θα μας απαγορεύσουν να ξαναέρθουμε στο μαγαζί (όταν δεν πιάνει το κόλπο με την αστυνομία, επιστρατεύεται η απειλή ότι θα μας απαγορεύσουν από το μαγαζί την είσοδο)

9. Χάλασε το tablet και το έχουμε πάει για φτιάξιμο (για την ακρίβεια το έχουμε πάει στο πατάρι)

10. Το αφεντικό είμαι εγώ (να το πιστεύαμε κιόλας!!!)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved