«Να ευχαριστιέστε την κάθε μέρα με τα παιδιά σας» - Πόσες φορές δεν ακούσατε αυτή τη συμβουλή;

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα γι΄αυτό είναι σημαντικό να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε μαζί τους.

«Να ευχαριστιέστε την κάθε μέρα με τα παιδιά σας» - Πόσες φορές δεν ακούσατε αυτή τη συμβουλή;

Είναι η συμβουλή που ακούμε συχνά όχι μόνο από τους ψυχολόγους αλλά και από τους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμάς γονείς. « Είναι ίσως η καλύτερη και πιο αληθινή συμβουλή για το πώς να είσαι γονιός. Πάνω απ΄ όλα , απολαύστε τα παιδιά σας. Αν το κάνετε αυτό, τα υπόλοιπα θα πάρουν συνήθως το δρόμο τους», συμβουλεύει ο ψυχίατρος και παιδοψυχίατρος Edward M. Hallowell στο βιβλίο του « Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι ενήλικες», εκδόσεις Μεταίχμιο.

fam

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας προσπαθώντας να επιβάλλουμε τους κανόνες, να εκνευριζόμαστε , να τα ελέγχουμε, να τα ταΐζουμε, να τα ντύνουμε, κάνοντας μόνο αυτά που πρέπει να γίνουν. « Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι να τα ευχαριστιέστε. Όταν γίνεται αυτό, συμβαίνει ένα αόρατο καλό. Να είστε σίγουροι γι΄αυτό. Όταν ευχαριστιέστε τα παιδιά σας, διαμορφωτικές δυνάμεις θετικής ενέργειας – ηλεκτρομαγνητικά μικροκυκλώμτα του εγκεφάλου που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί- αρχίζουν να εκπέμπουν από εσάς και τα παιδιά σας και σας περιστοιχίζουν όλους. Ένα ζωηρό κύκλωμα αναπτύσσεται γύρω από εσάς, το παιδί σας και γύρω από αυτό που κάνετε, και αυτό επιδρά σαν το μαγικό νερό που προφύλασσε τους πρωταγωνιστές της ταινίας Cocoon από το να γεράσουν», αναφέρει ο Edward M. Hallowell.

Προτρέπει τους γονείς να μην περιμένουν να αποδειχτεί επιστημονικά για να το πιστέψουν λέγοντας ότι «η επιστήμη δεν το απέδειξε ακόμη, αλλά ξέρουμε ότι, όταν οι άνθρωποι δένονται συναισθηματικά, η φυσιολογία τους αλλάζει και η υγεία τους βελτιώνεται. Έτσι, η επιστήμη λίγο μένει να αποδείξει την αδιόρατη, μαγική της δύναμη.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved