Παιδιά και αεροπλάνο: Είναι πιο εύκολο το ταξίδι απ' όσο νομίζετε

Πολλές οικογένειες επιλέγουν το αεροπλάνο ως μέσο μεταφοράς προς τον προορισμό των διακοπών τους.

Παιδιά και αεροπλάνο: Είναι πιο εύκολο το ταξίδι απ' όσο νομίζετε

Πώς όμως, θα καταφέρετε να κάνετε το ταξίδι με το αεροπλάνο διασκεδαστικό και για εσάς και για τα παιδιά;

Προγραμματίστε τα πάντα από νωρίς

Όπως και με τόσα πολλά πράγματα που αφορούν τα παιδιά σας, καλό θα έιναι να κάνετε έναν προγραμματισμό.

Κλείστε από νωρίς τις θέσεις σας. Έτσι θα κάθεστε μαζί (στην ίδια σειρά) και μπορείτε να διασφαλίσετε μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Αν ταξιδεύετε με μωρό, καλέστε στην αεροπορική που θα ταξιδέψετε να σας ενημερώσουν για το τι ισχύει εν πτήση.

Κάποιες αεροπορικές εταιρίες, επιτρέπουν το καθισματάκι αυτοκινήτου. Ρωτήστε αν επιτρέπεται. Έτσι το ταξίδι θα είναι πιο άνετο και ποιο οικείο στο παιδί σας, μιας και θα κάθεται στο καρεκλάκι που ήδη γνωρίζει και ταξιδεύει.

Ρωτήστε για τα γεύματα που παρέχουν. Αν δεν προσφέρουν κάτι που τρώει το παιδί σας, ρωτήστε αν μπορείτε να πάρετε μαζί σας το φαγητό του παιδιού. Προσοχή όμως, ρωτήστε τις διαστάσεις που πρέπει να έχει το σκεύος που θα το αποθηκεύσετε για να μην έχετε πρόβλημα με την ασφάλεια του αεροδρομίου.

aeroporiko 2

Προετοιμαστείτε για το αεροδρόμιο

Για τα μακρινά ταξίδια (αλλά και για τους κοντινούς προορισμούς), φροντίστε να έχετε μαζί σας πάνες, μωρομάντιλα, παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα, αυτοκόλλητα και όλα εκείνα που ενδέχεται να απασχολήσουν τα παιδιά σας, ευχάριστα.

Αφήστε τα παιδιά σας να πάρουν μαζί τους το αγαπημένο τους αρκουδάκι ή κουβερτούλα.

Στο αεροδρόμιο

Φτάστε νωρίς στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε χρόνο να κάνετε check in και να παραδώσετε τις αποσκευές σας. Έπειτα, ελέγξτε για το που βρίσκεται ο χώρος επιβίβασής σας.

Αγοράστε στα παιδιά σας υγιεινά σνακ ώστε να μην επιβιβαστούν πεινασμένα και διψασμένα. Χρησιμοποιήστε την τουαλέτα του αεροδρομίου πιο πριν και αλλάξτε την πάνα του μωρού (αν ταξιδεύετε με μωρό).

Αφήστε τα να εκτονωθούν στον χώρο αναμονής πριν ανεβείτε στο αεροπλάνο, έτσι θα έχουν λιγότερη υπερκινητικότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αν είναι εφικτό, θα σας εξυπηρετήσει να ανέβει πρώτα ένας ενήλικας με όλες τις αποσκευές στο αεροπλάνο, να τις τακτοποιήσει και στο τέλος να ανέβει ο άλλος ενήλικας με τα παιδιά. Έτσι θα γλιτώσετε την λεγόμενη «αναστάτωση».

aeroplano paidi

Στο αεροπλάνο

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακούσουν μουσική, να ζωγραφίσουν, να διαβάσουν ένα βιβλίο. Αν έχετε μικρότερα παιδιά, σίγουρα θα θέλουν να περπατήσουν λίγο μέσα στο αεροπλάνο. Κάντε μια βόλτα, αρκεί να μην υπάρχει κάποιος άλλος όρθιος επιβάτης ή αεροσυνοδός που διανέμει καφέ και φαγητό.

Χαλαρώστε

Αφήστε τις αεροσυνοδούς να σας εξυπηρετήσουν. Όσο πιο χαλαρή είστε τόσο πιο εύκολη θα είναι η πτήση σας. Ο σωστός προγραμματισμός και η υπομονή θα είναι σύμμαχοί σας, για ένα εκπληκτικό και χωρίς παρατράγουδα ταξίδι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved