Παιδική παχυσαρκία: Συμβουλές για τους γονείς

Ως γονέας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσει τα περιττά κιλά εγκαίρως στην ζωή του.

Παιδική παχυσαρκία: Συμβουλές για τους γονείς

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα παιδικής παχυσαρκίας, υπάρχουν τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να χάσει τα περιττά κιλά εγκαίρως στην ζωή του.

Γίνετε ένα καλό πρότυπο

Τα παιδιά παρατηρούν και μαθαίνουν μέσα από το παραδειγματισμό. Πηγαίνετε για περπάτημα, ή για τρέξιμο, ή για ποδήλατο, αντί να καθίσετε μαζί του στην τηλεόραση, ή στον υπολογιστή. Πηγαίνετε να παίξετε με το παιδί σας στο πάρκο, κάντε πράγματα που εμπεριέχουν δράση και κίνηση και δείξτε του ότι αυτό είναι ταυτόχρονα διασκέδαση, αλλά όχι αγγαρεία! Η σωματική δραστηριότητα είναι πιο ελκυστική για το παιδί σας, αν κάνετε κάτι όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια.

Προσέξτε την πόσοτητα και τις μερίδες φαγητού.

Οι μερίδες που τρώτε εσείς δεν είναι αυτές που πρέπει να τρώνε και τα παιδιά σας. Κοιτάξτε οι μερίδες να είναι παιδικές και όχι υπερμεγέθεις. Ξεκινήστε με μικρά γεύματα και αν σας ζητήσει το παιδί περισσότερο προσθέστε ποσότητα. Μάθετε να τρώτε αργά και σε συγκεκριμένες ώρες.

Προσέξτε την ποιότητα και τη διατροφή σας.

Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, πρέπει να στοχεύουν σε πέντε, ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Είναι μια σπουδαία πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Αποθαρρύνετε το παιδί από το να καταναλώνει τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη. Βάλτε στη ζωή σας υγιεινές τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα (ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά) και ρύζι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης).

Επενδύστε στον σωστό και καλό ύπνο.

Έχει αποδειχτεί ότι τα παιδιά που δεν παίρνουν τη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου κάθε βράδυ είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα. Όσο λιγότερο κοιμάται ένα παιδί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να γίνει παχύσαρκο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεση και τη συμπεριφορά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved