Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο: Πώς θα έχετε ένα ήσυχο ταξίδι με το μωρό σας

Όταν το μωρό είναι 1-2,5 ετών, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο γίνονται πιο δύσκολα. Δεν θα θέλει να κάθεται σε ένα μέρος για πολύ ώρα τώρα που έχει ανακαλύψει όλα τα συναρπαστικά πράγματα πράγματα για τα οποία είναι ικανό το σώμα του, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο.

Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο: Πώς θα έχετε ένα ήσυχο ταξίδι με το μωρό σας

Δεύτερον, σε αυτό το στάδιο, θα θέλει να επιβεβαιώνει διαρκώς την ανεξαρτησία του και θα έχει την έντονη επιθυμία να εκφράζει τι θέλει να κάνει, ιδιαίτερα όταν εσείς δεν θα θέλετε να το κάνει.

Το σπουδαιότερο πράγμα όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο είναι η ασφάλεια του μωρού σας. Πρέπει να το ασφαλίζετε πάντα με τις ειδικές ζώνες στο καλαθάκι του ή να βάζετε το μωρό σε ειδικό καθισματάκι αυτοκινήτου.Φροντίστε το κάθισμα και οι ιμάντες να πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας. Πριν αγοράσετε καθισματάκι, ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά και την ποιότητά του.

Μερικές λύσεις που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες είναι οι ακόλουθες:
-Ξεκινήστε νωρίς το πρωί ή ταξιδέψτε τη νύχτα.
-Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε για τα μπροστινά καθίσματα ειδικά καλύμματα με τσέπες όπου θα βάζετε παιχνίδια, σνακ, βιβλία.
-Αν κάνετε 5 λεπτα διαλείμματα ανά δίωρο
-Για να μην επικρατεί ακαταστασία στο αυτοκίνητο, να έχετε δίπλα σας χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα και σακούλες για τα σκουπίδια
-Να έχετε μαζί σας μερικά θρεπτικά σνακ σε σακουλάκια
-Να έχετε μαζί σας άφθονα υγρά, όπως γάλα η χυμό σε μικρά μπουκαλάκια
-Να έχετε μαζί σας φρούτα, εκτός αν γνωρίζετε ότι ενοχλούν στην πέψη του μωρού
-Για να κάνετε έκπληξη στο παιδί, τυλίξτε με χαρτί περιτυλίγματος μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια. Θα ασχοληθεί αρκετή ώρα ξετυλίγοντάς τα.
-Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παίζουν με μαγνητικά επιτραπέζια παιχνίδια που τα πούλια ή τα πιόνια τους δε χάνονται.
-Κρατήστε μερικά δωράκια κρυμμένα για τις στιγμές που θ’ αρχίζει να γκρινιάζει το παιδί.
-Μην επιτρέπετε συμπεριφορές όπως ουρλιαχτά, ξεφωνητά ή κλοτσιές. Είναι επικίνδυνες για την οδήγηση. Αν κάνει κάτι τέτοιο το παιδί, σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, περιμένετε να ηρεμήσει και μετά ξεκινήστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved