Οδηγίες για νέες διδυμομανούλες: Πώς να μην πελαγώσετε στο σπίτι

Οπλιστέιτε με πολλή υπομονή, ανεξάντλητη αντοχή, αποφασίστε ότι θα νυστάζετε πολύ, θα κουραστείτε όσο ποτέ, αλλά θα γεμίσει η καρδιά και η ψυχή σας αγάπη, αγάπη, αγάπη, απέραντη αγάπη.

Οδηγίες για νέες διδυμομανούλες: Πώς να μην πελαγώσετε στο σπίτι

Mε τα δίδυμα στο σπίτι, θα κάνετε τα ίδια πράγματα πολλές φορές. Αλλοτε γιατί πρέπει, άλλοτε γιατι μπερδευτήκατε, άλλοτε γιατί από την κούραση δε θα ξέρετε τι κάνετε.

Οσο έχετε σώας τας φρένας, ακολουθήστε μερικές βασικές οδηγίες:

Αγνοείστε τις δουλειές του σπιτιού και βρείτε ευκαιρίες να κλείσετε για λίγο τα μάτια σας. Οταν κοιμούνται τα μωρά, κοιμηθείτε κι εσείς.

Προτιμήστε για τον πρώτο καιρό, να κάνετε κοινό πρόγραμμα ύπνου για τα μωρά σας. Ειναι ο μόνος τρόπος να ξεκουραστέιτε λιγο. Αν τα κοιμίζετε εναλλάξ για να είστε πιο ήρεμες, δε θα βρίσκετε ποτέ ώρα για τον δικό σας ύπνο. Με την ίδια λογική, ταϊστε τα και ταυτόχρονα. Αν θηλάζετε γίνεται εύκολα. Με το μπιμπερό, βρείτε τη στάση που σας βολεύει για να κρατάτε και τα δύο μπουκάλια χωρίς να πονάνε τα χέρια σας...

Ζητήστε βοήθεια από όποιον μπορέι να σας τη δώσει. Σύντροφος, μαμά, πεθερά, μπειμπισίτερ ή μαία.. Βρείτε ποιος μπορεί να σας βοηθήσει σε τί, και ζητήστε το. Δεν είναι ώρα για ντροπές. Θα μπορέσετε να βρείτε λίγο χρόνο να κάνετε ένα μπάνιο, να φάτε και να ηρεμήσετε έστω και για ένα δεκάλεπτο.

Μην ξεχάσετε να γράφετε σε ένα μπλοκάκι τα περίεργα που μπορει να συμβούν. Αν έχει διάρροια, αν έκανε εμετό, αν παίρνει κάποιο φάρμακο το ένα από τα δύο ή και τα δύο, σημειώστε ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει. Ωρες, ποσότητες, ml και κυρίως ποιο παιδάκι κάνει τι. Η κούραση θα το κάνει πολύ εύκολο να μπερδευτείτε.

Κάντε υπομονή. Δε θα είναι έτσι η ζωή σας για πάντα. Θέλει υπομονη να αντιμετωπίσετε τα δύσκολα.

Αν έχετε κατάθλιψη, ή αν νομίζετε ότι δεν είστε καλά, συζητήστε. Συζητήστε το με τον σύντροφό σας, τη μητέρα σας ή οποιον νομίζετε ότι θα σας 'ξελαφρώσει'.

Μην αφήνετε τον καλό σας εκτός παιχνιδιού. Αν θέλει, δώστε του αρμοδιότητες. Μην θεωρείτε ότι πρέπει να τα κάνετε όλα μόνη σας. Μη νομίζετε ότι μόν εσάς θέλουν τα παιδιά, ή μόν εσείς μπορείτε να ανταποκριθείτε.

Μην ξεχάσετε ότι είστε και σύζυγος. Δεν εννοούμε φυσικά ότι θα έχει τον πρώτο ρόλο η σεξουαλική σας ζωη τον πρώτο καιρό, αλλά μην αγνοείτε τον μπαμπά των παιδιών. Φροντίστε να του μιλάτε όμορφα, να του λέτε τα νέα σας, να ρωτάτε τα δικά του, να του έχετε κάτι να φάει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παραγγείλετε ή θα σας το φτιάξει κάποιος άλλος. Μιλήστε του για όσα σας συμβαίνουν, αν έχετε χάσει την όρεξη σας για αγκαλίτσες και φιλάκια και γενικά κάντε ό,τι καλύτερο για να μη χασετε τον σύζυγό σας. Το πιο ειλικρινές είναι να του ζητήσετε να κάνει κι εκείνος λίγη υπομονή μέχρι τα πράγματα να μπουν σε ένα πρόγραμμα.

Κουράγιο και δύναμη θέλει. Ολα τα άλλα θα τα βρείτε. Ειναι προσωρινα και θα δυναμώσουν τη σχέση σας αν έχει καλές βάσεις και γερά θεμέλια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved