Δέκα κακές συνήθειες των γονιών: Αποφύγετε τες μπροστά στα παιδιά!

Οταν ακούμε 'κακές συνήθειες' μπορεί ο νους μας να πηγαινει στις καταχρήσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που πρέπει να μας προβληματίζουν.

Δέκα κακές συνήθειες των γονιών: Αποφύγετε τες μπροστά στα παιδιά!

Οταν στην εξισωση μπαίνουν και τα παιδιά, οι λεξεις παίρνουν άλλη διάσταση. Ακομη και η σοκολάτα, ή οι οθονες, ή ακόμη και ο καλλωπισμός μπορει να αποβούν αρνητικά υπο δεδομένες συνθήκες.

Ας δουμε 10 πράγματα που οι γονείς πρέπει να αποφεύγουν μπροστά στα παιδιά τους:

Your Tech Addiction
Calling This a Meal
Speeding
Turning On the TV — and Leaving It On All Day
Too Much Fun in the Sun
  1. Εξάρτηση απο την τεχνολογία: Κάθε οικογένεια έχει τη δική της φιλοσοφία για την ώρα που περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι η διαρκής χρήση δεν κάνει καλο. Με αυτο στο μυαλό, κρίντε και τον εαυτό σας. Μην είστε όλη μερα με το κινητό στο χέρι, μην τσεκάρετε διαρκώς τα μαιλ σας. Θα έιναι δύσκολο να πείσετε τα παιδιά σας να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.




  2. Καλλωπισμός. Με όρια και όχι μπροστά στα παιδιά. Μην βάφεστε μανούλες με τις ώρες μπροστά στα παιδιά, μην αφιερώνετε μπροστά στα παιδιά ατελείωτο χρόνο με κρέμες και καλλυντικά, για τις ρυτίδες, τα στίγματα, ακόμη και για το βάρος σας. Μην τους κάνετε κοινωνούς της εξαντλητικής δίαιτας που κανετε. Αντίθετα, δωστε βάση στο πόσο δυνατοί νιώθετε επειδή τρώτε σωστά και υγιεινά.
  3. Σοκολατες. Δύο ντονατς δεν είναι γεύμα. Αν εσείς επιλέξετε να το φάτε γιατί δεν προλαβαίνετε, μην το μάθουν τα παιδιά σας. Προσπαθήστε και κάντε και τη δική σας διατροφή υγιεινή, αλλά αν δε μπορείτε, τουλάχιστον μην τρώτε ανώφελα είδη μπροστά στα παιδιά.



  4. Αγένεια: Μην είστε αγενής, μην κουτσομπολεύετε μπροστά στα παιδιά άλλους ανθρώπους ή τις πράξεις τους. Μάθετε τα παιδιά σας να είναι αξιοπρεπή και ευγενικά, και αν εσείς θελετε οπωσδήποτε κατι να πείτε κάντε το με ενήλικους φίλους και φίλες σας. Και φυσικά μη μιλάτε ασχημα για κανέναν μπροστά τους. Ακόμη κι αν ένας συγγενής ή η δασκάλα τους σας έχει κάνει έξω φρενών, συγκρατηθείτε.
  5. Ταχύτητα: Μην τρέχετε με υπερβολική ταχύτητα στο αυτοκίνητο. Θα κάνουν το ίδιο έχοντάς σας για παράδειγμα και θα χτυπάτε το κεφάλι σας...



  6. Βρισιές: Μη βρίζετε όσο κι αν είστ εκολλημενοι στην κίνηση ή σας έβρισαν ή σας πήγε όλη η μέρα στραβά. Μη βρίζετε και μην κοπανιέστε. Το να τους δείχνετε πώς διαχειρίζεστε εσεις μία κακή κατάσταση, τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο. Επιλέξτε τον τρόπο.
  7. Παραπάνω ύπνος. Μπορεί να ειστε κουρασμένοι αλλά πρέπει να βρείτε δύναμη. Αν τα παιδιά σας βλεπουν να κοιμάστε παραπάνω και να τρέχετε το άλλο πρωι, αυτο τους γινεται νόρμα. Το να μπαινουν κάθε μερα αργοπορημενα στη ταξη σιγουρα δεν τους είναι ευχάριστο. Ξεκινηστε τη μερα σας νωρις για να είστε συνεπεις στις υποχρεώσεις σας.
  8. Τηλεόραση: Μην την αφήνετε όλη μερα ανοιχτή. Πολύς θόρυβος, πολλές εικόνες. Θα αποχαυνωθείτε οικογενειακά.



  9. Πολλή ώρα στον ήλιο. Ωραία είναι να πηγαίνετε όλοι μαζι στην παραλια, αλλά καλυφθείτε και προστατευθείτε. Μην κάνετε με τις ώρες ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό και καπέλο. Αφενός κάνετε κακό στον εαυτό σας, αφετέρου θα μαθετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο και τα κακά της ηλιακής ακτινοβολίας ειναι αμέτρητα.




  10. Αθώα ψεμματάκια: Μην βάζετε τα παιδιά να λένε αθώα μικρά ψεμματάκια σε κανέναν επειδή εσείς βαριέστε να κάνετε κάτι ή να τα πάτε καπου. Και αν εσεις εν τέλει πείτε, μην το αποκαλύψετε στα παιδιά. Τα παιδιά δε μπορούν να διαχωρισουν ποιο ψέμμα ειναι μικρό, αθώο και αποδεκτό και ποιο όχι. Μάθετε τα να είναι πάντα ειλικρινή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved