Πώς οι μαμάδες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο: 7 τρόποι από τη Μητέρα Τερέζα

«Η αγάπη αρχίζει από το σπίτι!»- Μητέρα Τερέζα

Πώς οι μαμάδες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο: 7 τρόποι από τη Μητέρα Τερέζα

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, 14 Μαΐου και ψάχνοντας στο διαδίκτυο για όμορφα λόγια αγάπης προς όλες τις μητέρες του κόσμου, πέσαμε επάνω σε ένα μικρό απόσπασμα της Μητέρας Τερέζας, που μιλά για το πώς οι μητέρες θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο αγαπώντας πρώτα το ίδιο τους το σπιτικό.

1. Χαρίστε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη στα παιδιά σας

«Προσπάθησε να βάλετε στις καρδιές των παιδιών σας την αγάπη του σπιτικού σας. Μάθετέ τους να αγαπούν τις οικογένειές τους. Τόσο μεγάλο αμάρτημα θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι άνθρωποι αγαπούσαν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Ξεκινήστε κάνοντας το δικό σας σπίτι ένα μέρος όπου η ειρήνη, η ευτυχία και η αγάπη αφθονούν. Αγαπήστε κάθε μέρος του σπιτιού σας ξεχωριστά.»

«Για τους γονείς: Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μαθαίνουν από τους πατέρες και μητέρες για το πώς δηλαδή αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Αυτό δεν πρέπει να το μάθουν στο σχολείο, ούτε από τη δασκάλα τους, αλλά από εσάς. Είναι πολύ σημαντικό να μοιραστείτε με τα παιδιά σας τη χαρά. Θα υπάρξουν παρεξηγήσεις, κάθε οικογένεια κουβαλά το δικό της σταυρό, τα δικά της βάσανά. Πάντα να είστε ο πρώτη που θα συγχωρεί με ένα χαμόγελο. Να είστε χαρούμενη και ευτυχισμένη για τα παιδιά σας.»

2. Να είστε χαρούμενη

«Είναι εύκολο να χαμογελάτε σε ανθρώπους έξω από το σπίτι σας. Είναι τόσο εύκολο να δείχνετε φροντίδα και καλοσύνη σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά. Είναι δύσκολο όμως να είστε καλή, ευγενική και να χαμογελάτε δείχνοντας αγάπη και στη δική σας οικογένεια, ειδικά όταν είστε κουρασμένη ή έχετε κακή διάθεση. Όλοι έχουμε αυτές περάσει από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Φροντίστε να αφήνετε όλα τα άσχημα πίσω σας και να χαμογελάτε και να αγαπάτε την οικογένειά σας!»

3. Απολαύστε το κάθε λεπτό και μην βιάζεστε να περάσει ο χρόνος

«Σήμερα βλέπουμε όλο και περισσότερο ότι όλα τα δεινά του κόσμου αρχίζουν από το σπίτι. Σήμερα δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο, να απολαύσουμε ο ένας τον άλλον. Τα παιδιά περιμένουν περισσότερα από τη μαμά και τον μπαμπά τους μέσα στο σπίτι. Ο καθένας φαίνεται να βιάζεται, να είναι αγχωμένος και να μην δίνει σημασία σε απλές καθημερινές στιγμές που τα παιδιά έχουν ανάγκη. Φροντίστε τα παιδιά σας, δείξτε τους ότι τα αγαπάτε. Δημιουργήστε αυριανούς ενήλικες που θα αγαπούν το σπίτι που θα φτιάξουν μόνοι τους! Μην αφήσετε ποτέ κάποιον, που έρχεται σε εσάς, χωρίς να φύγει καλύτερος και πιο ευτυχισμένος. Να είστε η ζωντανή έκφραση της καλοσύνης του Θεού: καλοσύνη στο πρόσωπό σας, καλοσύνη στα μάτια σας, ευγένεια στο χαμόγελό σας.

motherteresa 562x421

4. Προσευχηθείτε απλά

«Μπορείτε να προσεύχεστε ενώ εργάζεστε. Η δουλειά σας δεν θα σταματήσει και η προσευχή δεν θα σταματήσει τη δουλειά σας. Απλά να λέτε από μέσα σας: "Σ' αγαπώ Θεέ μου, Σου έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω σε Εσένα, Σε χρειάζομαι τώρα". Μικρά πράγματα όπως αυτά να λέτε. Είναι υπέροχες οι προσευχές.»

«Θυμάμαι τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τους υπόλοιπους από εμάς να προσευχόμαστε μαζί κάθε βράδυ. Είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στην οικογένεια. Διατηρεί την ενότητα της οικογένειας!».

5. Διδάξτε στα παιδιά να αγαπούν τους άλλους από το πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλο.

«Νομίζω ότι πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας να αγαπούν ο ένας τον άλλο στο σπίτι. Μπορούν να το μάθουν αυτό τη μητέρα και τον πατέρα τους. Οι άνθρωποι που αγαπούν ο ένας τον άλλο πλήρως και πραγματικά είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Μπορεί να έχουν λίγα, μπορεί να μην έχουν τίποτα, αλλά είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο αγαπάμε ο ένας τον άλλον.»

6. Δείτε το καλύτερο στην οικογένειά σας - αποδεχτείτε ο ένας τον άλλο

«Ας είμαστε πολύ ειλικρινείς στις σχέσεις μας με τον άλλο, και να έχουμε το θάρρος να αποδεχθούμε τον άλλο έτσι όπως είναι!».

7. Μην ανησυχείτε

«Το χθες έχει φύγει. Το αύριο ακόμη δεν έχει έρθει. Έχουμε μόνο το σήμερα. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να είναι αυτό που πρέπει να είναι σήμερα, θα έχουν το απαραίτητο θάρρος να αντιμετωπίσουν τη ζωή με μεγαλύτερη αγάπη!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved