«Δεν είμαι τέλεια μαμά, αλλά είμαι μια αρκετά καλή μαμά... όπως άλλωστε είσαι και εσύ!»

Επρόκειτο να ήμουν ο Dr. Oz, της μητρότητας. Θα γινόμουν guru της μητρότητας και τότε συνειδητοποίησα ότι θα πρέπει να μάθω στα παιδιά μου να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν άγρια ρακούν στο μανάβικο. Δεν μου αρέσει να είμαι αρνητική, αλλά τα παιδιά μου είναι 10,8,6 και 3 ετών αντίστοιχα.

«Δεν είμαι τέλεια μαμά, αλλά είμαι μια αρκετά καλή μαμά... όπως άλλωστε είσαι και εσύ!»

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ σε εμένα.

Δεν πρόκειται ποτέ να σας συμβουλέψω για το πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να διαβάζουν, ή για το πώς θα σταματήσουν να σκαλίζουν τα λαχανικά στο πιάτο τους με τις ώρες. Ωστόσο, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να σας δώσε έναν οδηγό βήμα-βήμα για το πώς θα τα κοιτάτε όταν θα μασάνε μια μπουκιά από τα λαχανικά τους για περίπου δύο ώρες, μέχρι επιτέλους να ενδώσετε και να πείτε, «Οκ, φτύστο τώρα!».

Δεν είμαι τέλεια μαμά, αλλά αγαπώ τα παιδιά μου τόσο πολύ για να τα αγκαλιάσω και να τα φιλήσω όταν μυρίζουν άσχημα και νιώθω ότι ακόμη και αυτό είναι αρκετό.

Δεν είμαι τέλεια, αλλά είμαι αρκετά καλή... όπως άλλωστε είσαι και εσύ.

Απολαύστε τα παιδιά σας!

Μερικές φορές μυρίζω τα μαλλιά τους και τα φιλώ στα μάγουλα. Γελάω με τα αστεία τους και από μέσα μου κάθε φορά σκέφτομαι το πόσο ευλογημένη είμαι. Ο χρόνος κάποιες τέτοιες στιγμές σταματά, και είναι όλα τέλεια και το αξίζουν.

Κάποιες άλλες φορές δεν είμαι σίγουρη αν θα επιβιώσω τις ώρες μεταξύ 4:00-8:30 μ.μ.

Αλλά το απολαμβάνω

mom blogger 1

Είμαι αρκετά καλή την ώρα του ύπνου!

Κάποιες φορές διαβάζουμε μαζί. Κάνουμε αγκαλιές στον καναπέ και τους διαβάζω τα αγαπημένα τους παραμύθια πολλές φορές.

Κάποιες άλλες τραγουδάω δίπλα στο κρεβάτι τους σαν να είμαι ο Alvin από τα σκιουράκια. Τους δίνω αμέτρητα φιλιά και βγαίνω από το δωμάτιο αθόρυβα. Κλαίνε γιατί το νερό τους είναι ζεστό, ότι η πλάτη τους έχει φαγούρα και ότι τα εσώρουχά τους τα ενοχλούν. Τότε είναι που κρύβομαι πίσω από το ψυγείο και τρώω στα γρήγορα παγωτό με γεύση μπισκότο, ποιος θα τα παρατήσει πρώτος, εγώ ή εκείνα;

Ω ναι... είμαι καλή στο να τα βάζω για ύπνο.

Είμαι μαζί τους!

Τρώμε μαζί. Μας αρέσει που τρώμε μαζί και γελάμε μαζί.

Είμαι αρκετά αστεία!

Μερικές φορές παίρνω τα πάντα στα σοβαρά. Όπως το πώς θα πλύνουν σωστά τα δόντια τους. Πάντα το πρωί κάνω διάλεξη για το τι θα πάθουν τα δόντια τους αν δεν τα βουρτσίσουν σωστά και αναρωτιέμαι αν την άλλη μέρα θα θυμούνται κάτι από αυτά.

Άλλες φορές γελάω τόσο δυνατά μαζί τους που το στομάχι μου με πονάει. Παίζουμε παιχνίδια, κάνουμε βόλτες, χορεύουμε στο σαλόνι φορώντας τις πυτζάμες μας.

Ω ναι... είμαι αρκετά αστεία!

Είμαι καλή στο να κάνω δουλειές στο σπίτι!

Μερικές φορές κρύβω τα ψίχουλα κάτω από τον καναπέ. Κάποιες άλλες, βλέποντας το μπάνιο μου σκέφτομαι το Υγειονομικό να μου χτυπά την πόρτα και να το κρίνει ακατάλληλο για χρήση. Σκέφτομαι ότι θα σφραγίσουν το σπίτι μας και θα αναγκαστούμε να μένουμε στους γονείς μου. Αυτό ακούγεται υπέροχο!!!

Κάποιες άλλες φορές το σπίτι μου είναι πεντακάθαρο και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι υπάρχει κάπου κάποια βρωμιά.

Ω ναι... είμαι αρκετά καλή στο καθάρισμα!

Τα αγαπώ πάρα πολύ!

ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ! Αγαπώ τον χαμό τους, αγαπώ τη μυρωδιά τους, αγαπώ τα αστεία τους.

Τα αγαπώ, τα αγαπώ, τα αγαπώ και αυτό από μόνο του κάνει όλα τα παραπάνω υπέροχα. Κάνει ο,τιδήποτε και να κάνεις για εκείνα υπέροχα, γλυκιά μανούλα που διαβάζεις το κείμενό μου.

Τα αγαπάμε πολύ!!!!

Jessica Johnston
Humor blogger on parenting and life στο wonderoak.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved