7 συνήθειες που οι νέες μητέρες θα πρέπει να ξεχάσουν (τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες)

Αν είστε έτοιμη να υποδεχθείτε το πρώτο σας παιδί σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η ζωή με ένα μωρό δεν είναι πάντα ρόδινη.

7 συνήθειες που οι νέες μητέρες θα πρέπει να ξεχάσουν (τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες)

Η καθημερινότητα κινείται σε ένα εντελώς νέο (ελαφρώς τρομακτικό) ρυθμό και είναι ακόμα πιο «ζόρικη» αν υπάρχει και άλλο παιδί στην οικογένεια.Το σίγουρο είναι ότι το βάρος το επωμίζεται κυρίως η μητέρα, η οποία θα πρέπει να ξεχάσει για ένα μεγάλο διάστημα να κάνει τα εξής πράγματα:

1.Να φοράει σκουλαρίκια
Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά αυτή η απλή συνήθεια, αποδεικνύεται επικίνδυνη αλλά και επώδυνη, ειδικά αν τα σκουλαρίκια δεν εφάπτονται πλήρως στο αυτί. Σε πολλά μωρά αρέσει να τραβούν τα σκουλαρίκια, ειδικά όταν δεν το περιμένουν οι μανούλες, και ο πόνος είναι οδυνηρός. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος, σε ανύποπτο χρόνο να πιάσουν το κούμπωμα από το σκουλαρίκι και να το βάλουν στο στόμα τους.
2.Να δει μία ταινία από την αρχή έως το τέλος
Εκτός από το γεγονός ότι τα μωρά είναι απρόβλεπτα στον ύπνο, η κούραση είναι τέτοια που σπάνια μία μαμά μπορεί να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια της. Ετσι, ενώ ξεκινά με τις καλύτερες των προθέσεων και είναι αποφασισμένη να δει από την αρχή έως το τέλος μία ταινία, στα δέκα πρώτα λεπτά έχει αποκοιμηθεί στον καναπέ.
3. Να χρησιμοποιεί κραγιόν
Η αγαπημένη αυτή συνήθεια των γυναικών, εγκαταλείπεται από τις πρώτες ημέρες της γέννησης του μωρού. Ακόμα και αν πάει βόλτα με το μωρό, κάποια στιγμή θα δώσει ένα αυθόρμητο φιλί στο μωρό της, αφήνοντάς του ένα ...κατακόκκινο σημάδι.
4. Να μιλάει στο τηλέφωνο
Οι συνήθειες αλλάζουν. Το τηλέφωνο είναι μία από αυτές. Όταν θέλει μία μητέρα να μιλήσει δεν θα μπορεί γιατί το μωρό θα επιδιώκει όλη την προσοχή της, και όταν θα έχει λίγο χρόνο θα είναι αργά ή δεν θα έχει τη διάθεση.
5. Να έχει ρομαντικές στιγμές με το σύζυγό της
Στο τέλος της εβδομάδας η κούραση είναι τέτοια που το μόνο που επιθυμεί είναι να πέσει στο κρεβάτι και να σηκωθεί τη... Δευτέρα. Το μόνο τρυφερό και αγαπησιάρικο πράγμα που ίσως μπορεί να κάνει είναι να καθίσει μαζί με το σύζυγό της στον καναπέ και να πουν τα νέα της ημέρας...
6. Να είναι ξέγνοιαστη
Όταν το μωρό είναι ξύπνιο, είναι συντονισμένη σε κάθε του κίνηση. Όταν το μωρό κοιμάται, ο παραμικρός αναστεναγμός, το γουργουρητό ή ο λόξιγκας, κρατάει τη μητέρα σε συνεχή εγρήγορση. Δεν μπορεί να παραμείνει λεπτό ήσυχη.
7. Να φροντίζει τον εαυτό της
Πότε έκανε μπάνιο; Χθες ή προχθές; Η μήπως να κάνει τώρα που προλαβαίνει; Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που θέτουν οι μητέρες οι οποίες δεν βρίσκουν τον χρόνο ούτε να φτιάξουν τα μαλλιά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved