5 συμβουλές για παιδιά με αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε το παιδάκι σας να πιστεύει στον εαυτό του.

5 συμβουλές για παιδιά με αυτοπεποίθηση

Αν το παιδί σας είναι συνεσταλμένο ή ντροπαλό, αν δεν πιστεύει στον εαυτό του και χρειάζεται λίγο 'σπρώξιμο', μπορείτε να θυμάστε αυτούς τους πέντε κανόνες που θα το βοηθήσουν να πατήσει γερά στα πόδια του και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

1. Επιβραβεύετε πάντα την προσπάθεια και ποτέ το αποτέλεσμα. Μην το επαινείτε μόνο όταν τα καταφέρνει και δείξτε του ότι αυτό που πάντα μετράει περισσότερο είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

2. Αφήστε το να βρίσκει μόνο του τις λύσεις στα προβλήματα. Αντί να βιαστείτε να λύσετε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα που προκύπτει, προκαλέστε το: «εσύ τι νομίζεις;». «Ποιες ιδέες έχεις για τη λύση αυτού του ζητήματος;».

3. Ενθαρρύνετε την περιέργεια. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που ενθαρρύνονται να ρωτάνε και παίρνουν πειστικές απαντήσεις από τους γονείς τους σε μικρή ηλικία, συνεχίζουν να ψάχνουν τη γνώση και αργότερα .

4. Τα λάθη είναι για να μαθαίνουμε, δείξτε το. Αντί να επικρίνετε τα παιδιά σας σκληρά για τα λάθη τους, δοκιμάστε να τα βοηθήσετε να πάρουν μαθήματα απ’ αυτά.

5. Μην χάνετε την εξουσία σας. Τα παιδιά δεν είναι φίλοι σας, και χρειάζονται τη γονεϊκή εξουσία και καθοδήγηση για να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν αυτοπεποίθηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved