5 πράγματα ανεκτίμητης αξίας που τα παιδιά θα θυμούνται από εσάς

Βλέποντας το παιδί σας να μεγαλώνει, συνειδητοποιείτε ότι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Γρηγορότερα απ' ότι θα θέλατε.

5 πράγματα ανεκτίμητης αξίας που τα παιδιά θα θυμούνται από εσάς

Νοιώθετε λοιπόν την ανάγκη να κάνετε όσα περισσότερα πράγματα μαζί του για να έχει αναμνήσεις που θα το συντροφεύσουν στην ενήλικη πια ζωή του. Και θέλετε οι αναμνήσεις αυτές να είναι ουσιαστικές, αληθινές και να μπορούν να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του. Γι’ αυτό επικεντρωθείτε σε όσα έχουν πραγματική αξία.

Γιατί τα παιδιά θα θυμούνται μετά από χρόνια από εσάς:
1. Τις φορές που τους κάνατε να αισθάνονται ασφαλείς (ή τις ώρες που τους κάνατε να αισθάνονται ανασφαλείς)
Τα παιδιά θα θυμούνται όλες εκείνες τις στιγμές που από φόβο, λαχτάρα ή έναν εφιάλτη έτρεξαν σε σας ζητώντας την αγκαλιά σας, θέλοντας να νοιώσουν ασφάλεια. Ακόμα και όταν ήσασταν θυμωμένοι -γιατί και αυτό είναι μέρος της ζωής-, το παιδί γνώριζε ότι είστε εκεί για ότι χρειαστεί.
2. Τις φορές που τους δώσατε την αμέριστη προσοχή σας
Τα παιδιά μετρούν την αγάπη πρωτίστως από την προσοχή που τους δείχνετε. Οι φορές λοιπόν που θα σταματήσετε αυτό που κάνετε για να ασχοληθείτε μαζί τους είναι οι στιγμές που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις. Βρείτε λοιπόν λίγο χρόνο και κάντε μικρά πράγματα με τα παιδιά σας, γιατί στο τέλος, αυτές οι στιγμές θα έχουν μεγαλύτερη σημασία.
3. Τον τρόπο που αντιδρούσατε με τον/την σύζυγό σας σε κάθε τι που έλεγε
Τα παιδιά μας διαμορφώνουν τις απόψεις και τη συμπεριφορά τους σε ένα μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Γίνετε λοιπόν το πρότυπό τους.
4. Τα λόγια επιβεβαίωσης, απόρριψης ή κριτικής
Τα μικρά παιδιά χρειάζονται ενθάρρυνση, ενίσχυση, αποδοχή και αγάπη. Ακόμα και σε στιγμές θυμού, δεν πρέπει να παρασύρεστε εκστομίζοντας λόγια που θα τραυματίσουν την ψυχή τους. Μέρος της δουλειάς μας ως γονείς είναι να θέτουμε όρια και να νουθετούμε τα παιδιά, όμως χρειάζεται να γίνει με υπομονή και ενθάρρυνση.
5.Τις οικογενειακές συνήθειες ή παραδόσεις
Τα παιδιά αγαπούν τον αυθορμητισμό αλλά έχουν επίσης βαθιά την ανάγκη για μια οικογενειακή συνήθεια. Είτε πρόκειται για βραδιά ταινίας στο σπίτι, είτε για επιτραπέζια παιχνίδια, ακόμα και για οικογενειακά τραπέζια,όλα αυτά αποτελούν συνήθειες και γεννούν γλυκά συναισθήματα.

Οι παιδικές αναμνήσεις μας συντροφεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής μας γι’ αυτό φροντίστε τα παιδιά σας να έχουν πολλές και ευχάριστες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved