30 πράγματα που τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα ήθελαν να πουν στους γονείς τους...

Αν ρωτήσει κανείς τα παιδάκια χωρισμένων γονιών πώς νιώθουν, συχνά δε θα σου πουν πολλά. Θα κλειδώσουν τα συναισθήματά τους και δε θα μιλήσουν. Αν ρωτήσεις τα ίδια παιδιά όταν θα μεγαλώσουν, πώς βίωσαν την παιδικη τους ηλικία όταν οι γονείς τους έπαιρναν διαζύγιο, θα έχουν πολλά να σου πουν... Τα ενήλικα παιδιά που ρωτηθηκαν λοιπόν, τι θα εύχονταν να ήξεραν οι γονείς τους, αλλά ποτέ δε βρήκαν το κουράγιο να τους πουν στη δυνη του διαζυγίου, είπαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

30 πράγματα που τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα ήθελαν να πουν στους γονείς τους...

Ας δούμε μερικά: Και αν έχετε προβλήματα στην οικογένειά σας ή σε κάποια φιλική σας οικογένεια, καλό είναι να έχετε αυτές τις απαντήσεις κατά νου..

Στον πυρήνα κάθε απάντησης, ήταν το «Σ αγαπάμε ό,τι και να γίνει». Παρά τις δυσκολίες που έρχονται με το διαζύγιο, η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Ενα χωρισμένο σπιτικό, σημαίνει ότι μπορεί να κάνεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Παρακάτω, οι ευχές παιδιών χωρισμένων γονιών, που θα ήθελαν πολύ να ξέρουν οι γονείς τους.

1. Ο, τι και να γίνει, σε αγαπάμε το ίδιο με πριν.

2. Δε μας αρέσει καθόλου να φτιάχνουμε πάντα μία βαλίτσα για να έχουμε από το ένα σπίτι στο άλλο.

3. Κάθε δυσκολία που έχουμε δεν είναι αποτέλεσμα του διαζυγίου, γι αυτό σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα.

4. Παρακαλούμε μην μοιράζεστε μαζί μας όλες τις πληροφορίες. Δε χρειάζεται να τα ξέρουμε όλα, ειδικά τους λόγους που σας έφεραν μέχρι εδώ, και ειδικά όταν είμαστε μεγαλύτεροι και καταλαβαίνουμε τι λέτε!

5. Είμαστε προστατευτικοί μαζί σας με τους καινούργιους συντρόφους σας. Αν αξίζουν, θα ανοιχτούμε.

6. Θέλουμε να παλεύετε να μας δείτε. Κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο δε μας φτάνει και μας πληγώνει όταν δεν ενδιαφέρεστε.

7. Οταν προσπαθείτε να εξαγοράσετε την αγάπη μας με δώρα για να 'ξεπεράσετε' τον άλλον γονιό μας κάνετε να νιώθουμε άβολα.

8. ...αλλά μας αρέσει να κάνουμε δύο φορές Χριστούγεννα!

9. Οταν είμαστε στο σπίτι σου, θα μας λείψει ο άλλος μας γονιός. Δεν είναι ότι δεν μας αρκείς. Ειναι ότι αγαπάμε και τους δυο σας.

10. Σταματήστε να προσπαθείτε να εκμαιεύσετε πληροφορίες από μας για τον άλλον. Δεν είμαστε μεσάζοντες, μη μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα.

11. Μπορούμε να το καταλάβουμε όταν ρίχνεις το μπαλάκι στον άλλο γονιο για τις δυσάρεστες αποφάσεις, και να ξέρεις ότι θα θέλαμε απλώς μία ειλικρινή απάντηση.

12. Σηκωνε το τηλέφωνο όταν δεν είμαστε στο σπίτι σου. Ειναι ήδη αρκετά δύσκολο να ζούμε χωριστά.

13. Ξέρουμε ότι το να μεγαλώνεις παιδιά μόνη/μόνος δεν είναι εύκολο. Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα. Μπορείς να έχεις κακές μέρες.

14. Κανείς δε θέλει να μεγαλώσει σε εχθρικό περιβάλλον, 'εμείς' εναντίον 'αυτών'. Προσπάθησε να μεγαλώνουμε όλοι σαν 'εμείς'. Σαν μία ενωμένη ομάδα. Δε χρειάζεται να είστε παντρεμένοι για να ειμαστε μία ομάδα.

15. Τα παιδιά σας δεν είναι οι ψυχοθεραπευτές σας. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια ή μιλήστε στους κοντινούς σας φίλους για να νιώσετε καλύτερα, γιατί εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!

16. Για να μπορέσουμε να τα χωνέψουμε όλα, κάντε τα νέα σας ραντεβού σιγά σιγά, προχωρήστε με αργά βήματα και μη μας συστήνετε σε ανθρώπους με τους οποίους δεν έχετε σοβαρούς δεσμούς.

17. Σας θέλουμε και τους δύο στα μεγάλα events, στις σχολικές γιορτές και στους αγώνες μας, ακόμη κι αν δεν είναι η βδομάδα σας!

18. Η δυστυχία σας με τον άλλον, αφήνει πάνω μας σημάδια.

19. Σας παρακαλούμε μην ουρλιάζετε και μην τσακώνεστε μπροστά μας. Ολο το νόημα του διαζυγίου ήταν να αποφύγουμε αυτή την ασχήμια...

20. Ξέρουμε ότι το διαζύγιό σας έλαβε χώρα για κάποιο λογο. Αυτο δε σημαίνει ότι θέλουμε να ξέρουμε αυτόν τον λόγο.

21. Καταλαβαίνουμε ότι 'ο φίλος σας' δεν είναι απλός ο φίλος ή ή φίλη σας.

22. Δεν αντέχουμε να σας βλέπουμε να κλαίτε. Θέλουμε να σας κάνουμε χαρουμενους, αλλά δε μπορούμε.

23. Οι στιγμές που έχουμε μαζί σας ειναι πολύτιμες. Σας παρακαλούμε μην τις σπαταλάτε με το να είστε πικρόχολοι.

24. Οταν συνεργάζεστε και είστε πολιτισμένοι, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Ευχαριστούμε που προσπαθείτε τόσο σκληρά για μας.

25. Μη μας χρησιμοποιείτε στις διαφωνίες σας για να πληγώσετε τον άλλον. Μας αδικείτε και μας κάνετε να νιώθουμε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.

26. Μετά το διαζύγιο είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, με πολύ διαφορετικό τροπο από ότι είστε εσείς. Προσπαθήστε να μας καταλαβαίνετε όταν λέμε κακίες...

27. Καταλαβαίνουμε όταν προσποιείστε.

28. Σας παρακαλούμε μη μας κάνετε να διαλέξουμε ανάμεσά σας.

29. Μη μας κάνετε να νιώθουμε ένοιχοι που απολαμβάνουμε χρόνο με τον άλλο γονιό. Δε σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο, σημαίνει ότι δε μιζεριάζουμε - ειναι κακό αυτό;

30. Το διαζύγιό σας δε σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved