Κλινική περίπτωση-Πώς επηρεάζει το στυτικό πρόβλημα τη σχέση του ζευγαριού

Ο Γιάννης είναι ένας άνδρας 45 ετών, παντρεμένος με τη Μαρία, 40 ετών, εδώ και 10 χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο ο Γιάννης παρατήρησε μια δυσκολία στη σεξουαλική του λειτουργία.

Κλινική περίπτωση-Πώς επηρεάζει το στυτικό πρόβλημα τη σχέση του ζευγαριού

Πιο συγκεκριμένα, είδε ότι είχε μεγάλη δυσκολία να αποκτήσει στύση τις περισσότερες φορές που προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τη σύζυγό του. Το πρόβλημα τον άγχωσε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να αρχίσει να αποφεύγει τις σεξουαλικές επαφές προσποιούμενος ότι δεν έχει διάθεση. Η Μαρία, βλέποντας την αλλαγή στη συμπεριφορά του, άρχισε να αγχώνεται κι εκείνη, να αναρωτιέται τι συμβαίνει και να σκέφτεται ότι ο Γιάννης δεν την επιθυμεί πια.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπούν έντονες συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι, που οδήγησαν σταδιακά στην αποξένωση.
Ο Γιάννης, συνειδητοποιώντας την κρίση στο γάμο του, απευθύνθηκε σε ειδικό σεξουαλικής υγείας προκειμένου να πάρει βοήθεια.

Κατάφερε να κατανοήσει πρώτα από όλα ο ίδιος τι του συμβαίνει, είδε πως το πρόβλημα του - μετά από τον οργανικό έλεγχο που έκανε για τη σωστή λειτουργία της στύσης του - είναι ψυχολογικό, μπόρεσε να "δει" τις δυσλειτουργικές σκέψεις του αλλά και το άγχος που τον επηρέαζε αρνητικά εκείνη τη στιγμή, καθώς και την αποφευκτική συμπεριφορά του προς τη Μαρία που ήδη είχε αρχίσει να θυμώνει πολύ και να σκέφτεται ότι μπορεί ένα τρίτο πρόσωπο να έχει μπει στη ζωή του άνδρα της.

Μέσα από τη θεραπεία ο Γιάννης μίλησε ανοιχτά στη σύζυγό του για το σεξουαλικό του πρόβλημα, η Μαρία κατάλαβε τι του συμβαίνει και έτσι το ζευγάρι άρχισε να επικοινωνεί πολύ καλύτερα. Ο Γιάννης και η Μαρία κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα - σεξουαλικά και συγκρουσιακά - και να επανακτήσουν την καλή σχέση μεταξύ τους.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved