15 τρόποι να γελάσεις μαζί με τα παιδιά σου!

Να σκεφτείτε στιγμές ευτυχίας με το παιδί σας, μπορείτε σίγουρα. Να θυμηθείτε πότε γελάσατε μαζί όμως μπορείτε το ίδιο εύκολα;

15 τρόποι να γελάσεις μαζί με τα παιδιά σου!

Εκείνες οι στιγμές που ξεκαρδιστήκατε με τα μικρά σας γιατί είτε εκεινα, είτε εσείς κάνατε μία αστεία χαζομάρα, φέρνουν γέλιο ακόμη και σαν ανάμνηση. Ως μαμάδες, μάλλον δε μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την ευτυχία του να γελάμε μαζί με το παιδι, με καμία άλλη. Μη διστάζετε να γελάσετε.
Σε οργανικό επίπεδο να θυμάστε ότι το γέλιο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό, μειώνει τις ορμόνες του άσγχους, χαλαρώνει τους μυς και ελαττώνει τους πονους, ενώ έχει ευεργετικές ιδιότητες και στη λειτουργία του εγκεφάλου.
Σε συναισθηματικό επίπεδο, φέρνει ευτυχία, και δημιουργεί αναμνήσεις! Στα παιδιά, το να μοιράζονται στιγμές γέλιου με τους γονείς τους, δημιουργεί έντονο συναισθηματικό δέσιμο και είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση.

Σε περίπτωση που ψάχνετε νέες αφορμές, ή σας έχει φάει η ρουτίνα, ορίστε μερικές ιδέες να σκάσετε στα γέλια μαζί με το παιδί σας.

1 | 80’s πάρτι, με μουσική της χρυσής δεκαετίας, και ψεύτικα μουσικά όργανα, κατά προτίμηση φουσκωτά, με τρελλό χορό και τρελή ενδυμασία. Εναλλακτικά πάρτε για μουσικά όργανα, ό,τι βρείτε μπροστά σας!

2 |Ξαπλώστε στο πάτωμα. Τίποτα άλλο. Μείνετε ξαπλωμένοι και περιμένετε το μικρό σας ζουζούνι να συρθει προς το μέρος σας.

3 | Αρχίστε να μιλάτε ακαταλαβίστικα. Μείνετε σοβαροί και μιλήστε αλαμπουρνέζικα. Μείνετε σταθεροί και αποκλείεται να μη βάλει τα γέλια το μικρό σας.

4 | Βρείτε στο διαδίκτυο κινήσεις γυμναστικής ή χορού και -ειδικά αν ΔΕΝ είστε καλοί στο χορό- προσπαθήστε να τις κάνετε οικογενειακά και συγχρονισμένα.

5 | Κάνε διάφορα χτενίσματα στη θάλασσα ή στην πισίνα. Ή στη μπανιέρα. Σηκώστε τα μαλλιά όρθια, φέρτε τα μπροστά, κάντε κοκοράκια και ό,τι άλλο σας έρθει στο κεφάλι. Kaι τα δικά σας μαλλιά πειράξτε, και του παιδιού!

6 | Κάντε οποιοδήποτε παιχνίδι με φαγητό. Πασαλειφθείτε με ντόνατς, βάλτε πατάτε για δόντια, κάνετε όποια χαζομάρα εμπνευστείτε.

7 | Εμπνευστείτε εντελώς γελοίες ιστορίες ύπνου. Αν δε σας πειράζει και να μην κοιμηθεί εκείνη την ώρα αμέσως, προσθέστε χιούμορ σητν φανταστική σας ιστορία. Θα γελάσετε πολύ, και θα κοιμηθείτε λίγο αργότερα. Θα έχετε κερδίσει μια αξέχαστη εμπειρία.

8| Με προσοχή «πετάξτε» ή σηκώστε τα μωρά ψηλά στον αέρα, ή ψηλά μέσα στη θάλασσα για μεγαλύτερα παιδιά.

Mother balancing her little girl on her feet as she lays on the sofa on her back. The little girl is pretending to fly. Both are happy

9 | Αφήστε τα παιδιά να τραβήξουν σέλφις με το κινητό σας. Θα κάνουν μόνα τους γκριμάτσες και θα ξεκαρδιστούν.

10 | «Πειράξτε» τις σέλφις, βάλτε μουστάκια, καπέλα, δόντια και γυαλιά. Θα γελάσουν πολύ.

14 | Βάλτε τον μπαμπά να κάνει τον αστυνόμο, και οργανώστε μία μυστική αποστολή για να μπορέσετε να κλέψετε ένα παγωτό από την κατάψυξη, ή ένα σοκολατάκι από το ντουλάπι, όταν δεν θα κοιτάει. Ντυθειτε και εξοπλιστείτε κατάλληλα.

15 | Παίξτε κρυφτό και βρείτε εναλλάξ πολυ δύσκολες κρυψώνες ή γελοία εύκολες (πχ ακριβώς πίσω από το παιδί σας ή πίσω από μία χαμηλή γλάστρα.) Κάντε το ίδιο κρύβοντας πράγματα (είτε κάπου «καλά», είτε πάνω στο κεφάλι σας)

Οπως και να χει, κάντε «γελοιότητες». Δε χρειάζεται να είστε πάντα σωστοι, αυστηροί, σοβαροί. Μάθετε να γελάτε. Είστε η οικογένειά του. Μοιραστείτε στιγμές, ευτυχία, μακάρι και δάκρυα γέλιου. Είτε έχετε μωρό, είτε έφηβο, υπάρχουν πάντα «χαζομάρες» που θα κάνουν ένα παιδάκι να γελάσει με την ψυχή του. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτό τον ήχο του αθώου γέλιου, που το νιώθουν μέχρι τα σωθικά τους. Αυτο το γέλιο που κάνουν όταν τα γαργαλάτε. Αυτό το γέλιο κυνηγήστε. Κάνει καλό και φέρνει ευτυχία. Σε όλη την οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved