Η Βιρτζίνια απαγορεύει με νόμο το γάμο κοριτσιών κάτω των 12 ετών

Η πολιτεία της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών με νέο νόμο απαγορεύει τους γάμους κοριτσιών που είναι κάτω των 12 ετών.

Η Βιρτζίνια απαγορεύει με νόμο το γάμο κοριτσιών κάτω των 12 ετών

Το θέμα απασχόλησε έντονα πολίτες και κόμματα μετά την απίστευτη απήχηση που είχε το βίντεο του Coby Persin, όπου έδειχνε έναν 65 χρονο να παντρεύεται ένα 12 χρονο κορίτσι. Το κοινωνικό πείραμα έλαβε χώρα στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης και οι αντιδράσεις του ανυποψίαστου κοινού ήταν εντονότατες.

Μάλιστα με αφορμή το βίντεο, έγινε ευρέως γνωστό ότι, σε πολλές χώρες ακόμα και δυτικές, επιτρέπεται ο γάμος με ανήλικα κορίτσια.Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος του κοινωνικού πειράματος: Να ωθήσει τις κυβερνήσεις να αλλάξουν τη νομοθεσία που ισχύει σε ορισμένες Πολιτείες της Αμερικής και δίνει το δικαίωμα σε ενήλικες να παντρεύονται παιδιά από 12 ετών, εφόσον υπάρχει γονική συναίνεση.

Σύμφωνα με την metro.co.uk μεταξύ του 2004 και του 2013 περίπου 4.500 παιδιά κάτω των 18 ετών παντρεύτηκαν στην Βιρτζίνια. Περισσότερα από 200 ήταν είτε 15 ετών, είτε νεότερα!

Ο προηγούμενος νόμος επέτρεπε σε κορίτσια ηλικίας 12 ή 13 ετών να παντρευτούν εφόσον είχαν γονική άδεια και ήταν έγκυες. Πλέον ο αναθεωρημένος νόμος θέτει ως κατώτερη ηλικία γάμου τα 18 έτη ή τα 16 έτη ή αν κάποιος κηρυχθεί ενήλικος από το δικαστήριο.

Και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Καλιφόρνια, το Μέρυλαντ, το Νιου Τζέρσεϊ και η Νέα Υόρκη έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των γάμων με ανήλικα κορίτσια ψηφίζοντας νέο νόμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved