Τετραμελής οικογένεια με μωρά ζει επί 9 μήνες μέσα σε χαρτόκουτα

Μια οικογένεια, ζει μέσα σε «σπίτι» από χαρτόνια, στην οδό Ακτή Δυμαίων, απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες Ιτεών στην Πάτρα.

Τετραμελής οικογένεια με μωρά ζει επί 9 μήνες μέσα σε χαρτόκουτα

Σε μια περιοχή, που τίποτα δεν προδίδει το δράμα που παίζεται πίσω από τα ντουβάρια της ημιτελούς οικοδομής.

Ανάμεσα στα χαλάσματα, και πίσω από τη στοίβα με τα χαρτοκούτια, έχει στηθεί το νοικοκυριό μιας τετραμελούς οικογένειας. Οι συνθήκες είναι τραγικές, ανύπαρκτες έστω και στοιχειώδεις υποδομές, ενώ για συνθήκες υγιεινής, ούτε λόγος...

Ευτυχώς που υπάρχει και η τοπική Εκκλησία και διαθέτει στη οικογένεια καθημερινή σίτιση.

Ο πατέρας, άνεργος εδώ και 3,5 χρόνια, μετά από εργατικό ατύχημα που είχε. Από τότε η ζωή της οικογένειας άλλαξε επί τα χείρω, τα οικονομικά προβλήματα μεγεθύνθηκαν και εδώ και 9 μήνες έμεινε ανέστια.

212dfdffd

Η κατάσταση απερίγραπτη, για αυτή την άτυχη οικογένεια, με τα δύο μωρά παιδιά, ηλικίας 1.5 και 3.5 ετών.

Η μητέρα μιλώντας στον «Κ», σημειώνει ότι αν και απευθύνθηκε στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, δεν έλαβε καμία βοήθεια, σε αντίθεση με την Ι. Μητρόπολη Πατρών που έχει αναλάβει την καθημερινή της σίτιση μέσω ου Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου, ενώ στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει την οικογένεια για 15 ημέρες σε ξενοδοχείο.

cfdfdfdvfv

Η οικογένεια δεν λαμβάνει κανένα επίδομα από το Κράτος, ενώ μία φιλική οικογένεια την βοηθάει, επιτρέποντας εκτός των άλλων να χρησιμοποιούν το μπάνιο του σπιτιού τους για τις ανάγκες προσωπικής υγιεινής.

πηγη: www.patrastimes.gr, Εφημερίδα "Κόσμος της Πάτρας"

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved