Κανόνες καλής συμπεριφοράς για τους καλεσμένους σε γάμο

Έχετε σκεφτεί ότι όταν είστε καλεσμένη σε ένα γάμο, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε; Δε φτάνει μόνο να μη φοράμε λευκό φόρεμα, όπως ξέρουμε και κάνουμε, αφού αυτό το χρώμα ανήκει δικαιωματικά στη νύφη.

Κανόνες καλής συμπεριφοράς για τους καλεσμένους σε γάμο

Υπάρχουν και άλλες συμβουλές που καλό είναι να τις ακολουθούμε, σεβόμενες το μυστήριο και τους νεόνυμφους.

Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

Αν δεν είσαι κοντινό πρόσωπο στην οικογένεια, μη ντυθείς... υπερπαραγωγή! Φρόντισε τα ρούχα σου να είναι διακριτικά και κομψά.

Μην είσαι πολύσέξι. Απόφυγε υπερβολικό μίνι, βαθύ ντεκολτέ, διάφανα φορέματα και λοιπά σχοινιά, δεσίματα και εξτρίμ καταστάσεις. Είσαι εκεί για να τιμήσεις τους ανθρώπους που παντρεύονται. Δείξτους σεβασμό με κάθε τρόπο.

Δεν είναι και πάρα πολύ ωραίο να ζητάες πεντακόσιες μπομπονιέρες για όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν ή για το σόι σου που δεν ήταν καν καλεσμένο. Είναι μετρημένες και κοστίζουν.

Αν παντρεύεται πρόσωπο απο τη δουλειά σου, πρόσεξε πολύ τόσο το ντύσιμο όσο και τη συμπεριφορά σου. Μην πιεις πολύ, μη χορεύεις σαν να μη υπάρχει αύριο, μην κάνεις γκριμάτσες και υπερβολικές χειρονομίες.

rlprph

Δεν είναι πολύ κομψό να πας και να έρθεις πενήντα φορές στον μπουφέ, όσο και να πεινάς. Φάε, αλλά με μέτρο. Δε θέλεις να σε θυμούνται σαν τον πιο πεινασμένο καλεσμένο...

Αν συνοδεύεσαι, φρόντισε να συστήνεις τον συνοδό σου, ειδικά αν δεν τον ξέρουν στην παρέα σου. Κάνε και εκείνον να νιώθει καλύτερα, και κόψε και τη φόρα σε όσους πιθανόν να ήθελαν να σε φλερτάρουν. Δε θέλεις να φύγεις τσακωμένη...

Αν είσαι single, πρόσεχε! Μη γίνεις περίγελος. Μην μιζεριάζεις, μην παραπονιέσαι, μη βροντοφωνάζεις (λεκτικά ή με τη συμπεριφορά σου) ότι ψάχνεις γαμπρό.

Φροντίστε να μην απασχολείτε με άσκοπη φλυαρία και ατέρμονες συζητήσεις τους νεόνυμφους λαμβάνοντας υπόψη πως πρέπει να κατανείμουν το χρόνο τους ισότιμα σε όλους τους καλεσμένους. Αν θέλετε οτιδήποτε, ή κάτι συμβαίνει, μην το αναφέρετε στον γαμπρό ή τη νύφη, δεν είναι απαραίτητο να τους απασχολήσετε ούτε να τους αγχώσετε με κάτι. Για όλα αυτά μπορούν να ασχοληθούν οι κοντινοί τους άνθρωποι που έχουν ρόλο βοηθητικό εκείνη τη μέρα..

Όσο για τον στολισμό των τραπεζιών, όταν αποτελείται από κάποια σύνθεση σε γυάλα, συνήθως η γυάλα επιστρέφεται στο ανθοπωλείο, γι αυτό μην παίρνετε τις συνθέσεις φεύγοντας. Με αυτή την κίνηση επιβαρύνετε με κόστος το ζευγάρι.

Σε καμιά περίπτωση μην μαζεύετε αποφάγια για τα κατοικίδια σας. Δεν είναι καθόλου ευγενικό να αποχωρείτε με μια σακούλα κόκκαλα για το σκύλο σας!

Τελευταίο και πολύ σημαντικό: Μη μείνεις μέχρι το τέλος. Αν δεν ανήκεις στην οικογένεια, σεβάσου ότι το ζευγάρι θα είναι κατάκοπο. Ηρθε η ώρα να πας στο σπίτι σου.

Αξιοπρέπεια, στυλ και φινέτσα - Μην τα ξεχνάτε!
Και στα δικά σας οι ανύπαντρες!

Επιμέλεια κειμένου: Εβελίνα Σαρρή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved