Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γιορτάστε τη με τα παιδιά σας

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Γιορτάστε τη με τα παιδιά σας

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μια γιορτή για το πράσινο» και οι εκδηλώσεις που οργανώνονται ξεφυτρώνουν τις τελευταίες ώρες σαν τα μανιτάρια.

Mία από τις πιο ολοκληρωμένες δράσεις αναμένεται να διεξαχθεί στον Εθνικό Κήπο, με θέμα «Πιάσε Πράσινο», όπου ο Δήμος Αθηναίων από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς θα γιορτάσει μαζί με τους πολίτες της Αθήνας. Οπως μαθαίνουμε ο Εθνικός Κήπος, θα φιλοξενήσει παιδιά και ενήλικες για δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα: Εξερεύνηση και ξενάγηση στον Κήπο (περίπου στις 11), τρέξιμο, ανάγνωση παραμυθιών, μουσικές εκπλήξεις, ακροβατικά, yoga, ομαδικά παιχνίδια και πολλά άλλα, περιμένουν γονείς και παιδιά για μάι διαφορετική Κυριακή!

Αν βρίσκεστε πιο νότια, η Greenpeace, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο πάρκο Φλοίσβου στις 11 το πρωί, για να… «τα κάνουμε σαλάτα», δίνοντας βάρος σε θέματα υγείας και δαιτροφής! Στη βόλτα σας μπορείτε να μάθετε αλλά και να δοκιμάσετε τα λαχανικά του καλοκαιριού και να φτιάξετε τη δική σας μοναδική σαλάτα. Και φυσικά, θα υπάρχει επίσης παιδική γωνία γεμάτη εκπαιδευτικά, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά.

Οι δράσεις στις περισσότερες γειτονιές θα είναι πολλές! Πάρτε τα παιδάκια σας από το χέρι, βγείτε έξω, επισκεφθείτε χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας και πραγματοποιήστε δραστηριότητες εκεί. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα πάρκο ή να βγείτε στον πιο κοντινό χώρο πρασίνου, να κάνετε πικ νικ και μην χάσετε την ευκαιρία να μιλήσετε στα παιδιά.

Τα θέματα που μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους είναι δεκάδες: Ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο των παιδιών σας και την ηλικία τους, μπορείτε να τους μιλήσετε για τη σημασία του να μην αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας, την ανακύκλωση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αγάπη για το περιβάλλον και διάφορα άλλα θέματα, στα οποία μην ξεχνάτε πως θα πρέπει και με τις πράξεις σας να δώσετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα...

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο newsbombplus.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved