Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για γάμο-Τι θέση κατέχει η Ελλάδα

Αν είχατε τη δυνατότητα, που θα επιλέγατε να παντρευτείτε; Σε κάποιον τροπικό προορισμό, σε νησί ή σε μία μεσαιωνική πόλη;

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για γάμο-Τι θέση κατέχει η Ελλάδα

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για γάμους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Γάμων στο Εξωτερικό, καλύπτουν όλα τα γούστα, υποθέτουμε όχι και όλα τα βαλάντια.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Χαβάη και άλλα νησιά, που αποκαλούνται ως «τροπικές χώρες», ενώ ακολουθεί η Ιταλία, η οποία είναι πρώτη στην Ευρώπη. Στην τρίτη θέση, παγκοσμίως, βρίσκεται η Γαλλία, ακολουθεί η Ελλάδα και την πεντάδα κλείνει η Ινδία.

Οι Βρετανοί επιλέγουν κυρίως την Ιταλία για να παντρευτούν (25%), ακολουθούν οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί (15,4%), οι Ρώσοι, οι Ιάπωνες (7,8%), οι Αυστραλοί (5,2%), οι Σαουδάραβες (6,3%) και οι Κινέζοι (4,6%).

Αγαπημένοι προορισμοί είναι η Τοσκάνη (43%), η ακτή Αμάλφι (38%), η Ούμπρια (8%) και οι λίμνες στις Άλπεις (6%).

Για το Παρατηρητήριο, ο «γαμήλιος τουρισμός» συνιστά έναν ουσιαστικό οικονομικό πόρο: το 2015 ο κύκλος εργασιών του τομέα ξεπέρασε στην Ιταλία τα 400 εκατομμύρια ευρώ (έναντι 350 εκατομμυρίων το 2014), ήτοι «σχεδόν το διπλάσιο από τον κύκλο εργασιών που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια».

Το μέσο κόστος μιας γαμήλιας τελετής ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, για ένα διάστημα κατά μέσο όρο τρεισήμισι ημερών.

Επιπλέον, το 90% των νεόνυμφων επιλέγει την Ιταλία για το μήνα του μέλιτος και σχεδόν το 50% αποφασίζει να επιστρέψει στην χώρα για να γιορτάσει τη δεύτερη ή τρίτη επέτειο του γάμου του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved