Ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν μέσω skype!

Εκατοντάδες αναγκαστικοί γάμοι ανήλικων κοριτσιών πραγματοποιούνται στη Βρετανία μέσω του διαδικτύου ακόμα και μέσω τηλεφώνου!

Ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν μέσω skype!

Ο λόγος; Να μπορέσει ο σύζυγος να πάρει βίζα και να ταξιδέψει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με όσα είπε στους The Sunday Times, η Aneeta Prem, ιδρύτρια της οργάνωσης Freedom που πραγματοποιεί εκστρατεία ενάντια στους εξαναγκαστικούς γάμους, οι ιμάμηδες στη Βρετανία διεξάγουν τελετές μέσω Skype για γάμους κοριτσιών με άντρες που βρίσκονται στο εξωτερικό. Τα περιστατικά είναι αμέτρητα και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σε μια περίπτωση ένα 11χρονο κορίτσι από το Λονδίνο παντρεύτηκε μέσω Skype έναν 25χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Το κορίτσι, που δεν είχε καταλάβει τότε τη σημασία της επικοινωνίας ήρθε σε επαφή με την οργάνωση, αφότου διάβασε ένα βιβλίο για τον υποχρεωτικό γάμο που της έδωσε ο αδερφός της στο σχολείο, που είχε συγγράψει η Aneeta Prem. "Μόλις ήταν αρκετά μεγάλη, η οικογένεια της σχεδίαζε να την οδηγήσει έξω από τη χώρα για να ολοκληρώσει το γάμο", δήλωσε η Prem.

Οι αναγκαστικοί γάµοι επηρεάζουν αρκετές κοινότητες στην Βρετανία, αλλά οι γάμοι μέσω Skype εμπλέκουν μόνο κορίτσια μουσουλμάνες.

Οι άλλες θρησκείες προϋποθέτουν οι νύφες και οι γαμπροί να έχουν φυσική παρουσία κατά τη διάρκεια της τελετής, αναφέρουν τα μέλη των οργανώσεων.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, ο αναγκαστικός γάμος είναι παράνομος από το 2014, ενώ επίσης αποτελεί αδίκημα να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό για να συνάψει γάμο, παρά τη θέλησή του.

5117924
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved