6 απλοί τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να νοιώθει ξεχωριστό!

Τα παιδιά απαιτούν το χρόνο και την προσοχή των γονιών τους γιατί με τον τρόπο αυτό νοιώθουν ότι τα νοιάζονται πραγματικά. Επιπλέον, αισθάνονται ασφάλεια που είναι σημαντική για την ισορροπημένη ψυχική ανάπτυξή τους.

6 απλοί τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να νοιώθει ξεχωριστό!

Τι γίνεται όμως όταν υπάρχουν και άλλα αδέλφια στην οικογένεια; Πώς μπορούν οι γονείς να το διαχειριστούν, χωρίς τα παιδιά να νοιώθουν ότι ...παραγκωνίζεται το ένα από το άλλο;

Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ του χρόνου και της προσοχής στο κάθε παιδί είναι η λύση για τους γονείς ισχυρίζεται η Laura Kauffman, ψυχολόγος στο Menlo Park στην Καλιφόρνια. Μάλιστα προτείνει σε κάθε γονιό να εφαρμόσει τα ακόλουθα:

-Δώστε προσοχή όταν σας μιλάει το παιδί σας. Σταματήστε ότι κάνετε, κοιτάξτε το στα μάτια και ζητείστε του να σας πει αυτό που θέλει.Αν δεν μπορείτε εκείνη τη στιγμή, πείτε στο παιδί σας ότι μπορείτε να του μιλήσετε σε λίγο. Πρέπει όμως να είστε συνεπείς.

-Περάστε καθημερινά λίγο χρόνο μαζί του. Ξέρουμε, ποτέ ο χρόνος δεν είναι αρκετός, αλλά είναι προτιμότερο να αφήσετε μια δουλειά του σπιτιού και να αφιερώσετε χρόνο στο παιδί σας.

-Ρωτήστε του για την καθημερινότητά του.Εκτός από την κλασική ερώτηση όλων των γονιών « Πώς ήταν η μέρα σου στο σχολείο», θα πρέπει να γίνετε περισσότερο ευρηματικοί (ως γονείς). Ζητήστε να σας πει για τους συμμαθητές του, για ένα παιδικό που είδε και αν του άρεσε, για οτιδήποτε άλλο για το οποίο θα ήθελε να σας μιλήσει.

-Καθιερώστε να κάνετε κάποια πράγματα μαζί. Βρείτε ποιες ημέρες μέσα στο μήνα μπορείτε να προγραμματίσετε ορισμένα πράγματα μόνο για σας και το παιδί σας. Μπορεί να είναι μία βόλτα, ένας κινηματογράφος, μία επίσκεψη σε παιδότοπο,σε μουσείο. Είναι σημαντικό να καθιερωθεί ως μία δική σας συνήθεια.

-Να είστε τρυφερή και στοργική με το παιδί σας. Να εκδηλώνετε την αγάπη σας με αγκαλιές και φιλιά. Ακόμα και αν το παιδί είναι πιο μεγάλο και δεν είναι τόσο δεκτικό στα φιλιά, βρείτε έναν άλλο τρόπο να του εκφράσετε την αγάπη σας. Το έχει ανάγκη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved