Μητέρες αφήνουν όλη νύχτα τα παιδιά τους στον παιδικό λόγω εργασίας!

Η Naomi είναι 14 μηνών και ετοιμάζεται για ύπνο.Έχει κάνει μπάνιο, έχει φάει το βραδινό της, έχει φορέσει τις πιτζάμες της και σε λίγο θα κοιμηθεί.

Μητέρες αφήνουν όλη νύχτα τα παιδιά τους στον παιδικό λόγω εργασίας!

Μόνο που δεν είναι στο σπίτι της, αλλά στο Νηπιαγωγείο Bay Tree House στο Catford, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έναν από τους παιδικούς σταθμούς στη Βρετανία με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας.

Η Naomi είναι ένα από τα πολλά παιδιά στη Βρετανία που κοιμούνται μακρυά από το σπίτι τους καθώς οι γονείς τους εργάζονται τη νύχτα.

childnight

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας , ο μέσος Βρετανός εργαζόμενος περνάει με την οικογένειά του μόλις 3,5 ώρες την ημέρα ενώ όλο και λιγότερες μητέρες μένουν στο σπίτι για να αναθρέψουν τα παιδιά. 'Ενα μεγάλο ποσοστό επιστρέφει στη δουλειά λόγω των οικονομικών αναγκών.

Το ωράριο λειτουργίας στους περισσότερους παιδικούς σταθμούς της Μ. Βρετανίας είναι από τις 8 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ. Ομως πλέον, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση για παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν όλο το 24ωρο καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας! Νοσηλεύτριες, κοινωνικοί λειτουργοί, εργαζόμενοι με βάρδιες σε εργοστάσια ή νοσοκομεία, προσφεύγουν στους παιδικούς σταθμούς που ...διανυκτερεύουν για να αφήσουν τα παιδιά τους.

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και η απουσία συγγενών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γονείς ή τις μονογονεϊκές οικογένειες στην ανατροφή των παιδιών, είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν παιδιά στη Βρετανία και όχι μόνο.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα που υπάρχει αυτό το νηπιαγωγείο, γιατί δεν θα μπορούσα εργαστώ», λέει η Dr Wajihi Abdullah, 32 ετών,η οποία είναι γιατρός στα επείγοντα του νοσοκομείου College Hospital στο Λονδίνο και φιλοδοξεί να γίνει σύμβουλος στο τομέα της.

Η Dr Abdullah μένει μαζί με το συζύγό της Abdullah Qurashi, 40 ετών στο Catford. Εκείνος εργάζεται ως αξιωματικός ασφαλείας από τις 7 π.μ. ως τις 7 μ.μ. ωστόσο φεύγει από το σπίτι τους στις 6 π.μ. και επιστρέφει στις 8 μ.μ.

«Αισθανόμαστε φριχτά για το γεγονός ότι χάνουμε 13 ώρες την ημέρα από τη ζωή της κόρης μας Zara που είναι δύο ετών», παραδέχεται η Wajihi Abdullah, ειδικά όταν οι εργαζόμενοι στο σταθμό της λένε όλα τα καινούργια πράγματα που είπε ή έκανε η κόρη της. «Νιώθω άσχημα αλλά τουλάχιστον γνωρίζω ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον», καταλήγει η εργαζόμενη μητέρα.

Ωστόσο το νηπιαγωγείο με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας δεν απευθύνεται σε όλους τους γονείς καθώς το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Ειδικότερα κυμαίνεται από £ 47 έως £ 51 την ημέρα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού συν £ 6 για κάθε ώρα μετά τις 6 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και £ 7,50 για κάθε ώρα μετά από έξι Σαββατοκύριακα. Η νύχτα στο νηπιαγωγείο κοστίζει £ 60 από τις 17:00 έως τις 9:30 π.μ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved