Πρώτη φορά γιορτές χωρίς τα παιδιά- Πώς το διαχειρίζονται οι γονείς

Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή. Είναι σχεδόν αδύνατο να μη βρεθεί η οικογένεια γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι με συγγενείς ή με φίλους.

Πρώτη φορά γιορτές χωρίς τα παιδιά- Πώς το διαχειρίζονται οι γονείς

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται μακριά είτε για σπουδές είτε για δουλειά και δεν μπορούν να περάσουν τις γιορτές με την οικογένειά τους;

Συνήθως οι γονείς νοιώθουν στενοχώρια, αίσθημα εγκατάλειψης και νοσταλγίας για τα παιδικά χρόνια, ακόμα και θλίψη. Ειδικά οι γονείς που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με το παιδί τους, και «ζουν» μόνο μέσα από την παρουσία του, αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που επιτείνεται λόγω των γιορτών.

Συνήθως αυτοί οι γονείς είναι λιγότερο αυτόνομοι ως προσωπικότητες και φυσικά είναι υπερπροστατευτικοί.

Οι ψυχολόγοι προτείνουν τους γονείς να δουν την απουσία του παιδιού τους ως μία ευκαιρία να κάνουν μία νέα αρχή. Να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να κάνουν κι άλλα πράγματα. Να ξαναβρούν τους φίλους τους, να αποκτήσουν ίσως κάποιο χόμπι και δραστηριότητες και φυσικά αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν ταξίδια.

Το παιδί θα είναι πάντα παιδί τους όπου και να βρίσκεται. Σημασία έχει να μην δημιουργούνται ενοχικά συναισθήματα και κυρίως οι γονείς να διαχειριστούν την ιδέα ότι τα παιδιά πρέπει να φεύγουν από δίπλα τους . Θα είναι όμως πάντα κοντά τους, αρκεί οι ίδιοι να εξοικειωθούν με την ιδέα .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved