Πέντε συμβουλές για το πώς μπορείτε να σταματήσετε τη διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια

Οι διαμάχες ανάμεσα στα αδέλφια και οι τσακωμοί αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις οικογένειες.

Πέντε συμβουλές για το πώς μπορείτε να σταματήσετε τη διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια

Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να πυροδοτήσει άγνωστα συναισθήματα στο πρώτο παιδί, που βλέπει το νέο μέλος με επιφυλακτικότητα και περιφρόνηση καμιά φορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τσακωμοί, οι εντάσεις και οι διαφωνίες που καταγράφονται ανάμεσα στα αδέλφια, δεν έχουν ηλικία. Μπορεί να ξεκινήσουν από πολύ νωρίς και να συνεχιστούν μέχρι και την εφηβεία.

Όπως αναφέρει η Dr. Laura Markham, συγγραφέας του βιβλίου Peaceful Parent, Happy Siblings, οι γονείς θα πρέπει με σκληρή δουλειά να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα παιδιά να νοιώσουν συναισθηματική ασφάλεια. "Αν δημιουργήσετε μια βαθιά σχέση με το κάθε παιδί, δεν θα νοιώθει ότι απειλείται. Επίσης, πρέπει να του μάθετε να εκφράζει τις ανάγκες του, χωρίς να επιτίθεται στο άλλο μέλος της οικογένειας. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξει τις δεξιότητες που απαιτούνται έτσι να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του», τονίζει η Laura Markham.

Για το λόγο αυτό, συνιστά στους γονείς να μην εκνευρίζονται και να διατηρούν την ψυχραιμία τους καθώς αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Ειδικότερα απευθυνόμενη στους γονείς αναφέρει:

1.Δεν υπάρχει λόγος να φωνάζετε στα παιδιά σας.
2.Διδάξτε το παιδί σας τη σημασία της συνέπειας.
3.Βοηθάτε πάντα τα παιδιά σας να ενισχύσουν την μεταξύ τους σχέση.
4.Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κατανοήσουν το θυμό τους και να επανορθώσουν μέσα από πράξεις.
5.Για να επικρατήσει ηρεμία πρέπει εσείς οι γονείς να είστε ήρεμοι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved