Λευτέρης Πανταζής: «Επί ένα δίμηνο δεν μίλαγα με την κόρη μου…»

Συγκινημένος και δικαιωμένος από την πορεία της 21 χρονών κόρης του Κωνσταντίνας Πανταζή ο αγαπημένος ερμηνευτής, Λευτέρης Πανταζής μιλά αποκλειστικά στο mothersblog.gr για την ομορφιά του να είσαι πατέρας, τις γλυκές αλλά και τις δύσκολες κοινές τους στιγμές!

Λευτέρης Πανταζής: «Επί ένα δίμηνο δεν μίλαγα με την κόρη μου…»

Από τον Γιάννη Βίτσα

-Όταν έμαθα ότι η Ζώζα (σ.σ. Μεταξά) ήταν έγκυος...

«Αρχικώς δεν το γνώριζα. Συναντηθήκαμε και με ενημέρωσε ότι είχε καθυστέρηση και ήταν έγκυος. Δεν τα έχασα. Ήταν σα να το περίμενα. Με είχε πιάσει μία τρέλα εκείνο τον καιρό και σκεφτόμουν πολύ έντονα να κάνω ένα παιδί. Βέβαια δεν γνωριζόμασταν και πολύ καλά με τη Ζώζα. Της είπα τότε «Επειδή δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο καλά δεν είμαι έτοιμος να παντρευτώ. Αν κρατήσεις όμως το παιδί θα το αναγνωρίσω και θα του δώσω το όνομα μου». Ήταν γροθιά στο μαχαίρι αυτό που έκανα γιατί συνέβη σε μία περίοδο που ήμουν πολύ ψηλά επαγγελματικά. Μόλις είχα κυκλοφορήσει την «Ταραχή» και γινόταν χαμός από ουρές στο Διογένη που τραγουδούσαμε με τη Βίσση.»

-Η πρώτη φορά που κράτησα τη Κωνσταντίνα αγκαλιά...

«Λίγο πριν γεννηθεί η Κωνσταντίνα τραγουδούσα. Ήρθε στο κόσμο στις εννέα το πρωί. Με το που τέλειωσα το πρόγραμμα πήγα κατευθείαν στο μαιευτήριο. Ήμουν από πάνω της στην γέννηση της...Με του που ήρθε στον κόσμο αισθάνθηκα απέραντη ευτυχία και ευθύνη. Άλλαξα όλες τις συνήθειές μου. Εγώ που ήμουν διάσημο μπακούρι που γύριζα στο σπίτι δέκα και έντεκα το πρωί, με το που τέλειωνα πια το πρόγραμμά μου ήμουν μαζί της. Στεκόμουν πάνω από την κούνια της. Της μιλούσα και της τραγουδούσα»

- Η Κωνσταντίνα μου έμαθε..

«Πολλά. Καταρχήν άλλαξα τον τρόπο ζωής μου. Ένα παιδί είναι δώρο στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Ένιωθα και νιώθω ευθύνη και ακόμη έχω αγωνία για το αύριο.»

-Η ίδια πια ζει και σπουδάζει υποκριτική στο Μαϊάμι. Πώς νιώθετε βλέποντας ότι ακολουθεί επίσης τον καλλιτεχνικό χώρο;

«Αυτό της άρεσε από μικρή. Θυμάμαι έβλεπε ταινίες, χαίρονταν όταν την έπαιρνε η μαμά της στο θέατρο, έκανε χορό, ενώ στο σχολείο έπαιζε σε διάφορα θεατρικά έργα. Έχοντας παρακολουθήσει μερικές παραστάσεις, έβλεπα ότι ήταν καλή. Όταν ολοκλήρωσε το σχολείο μου ζήτησε να πάει στην Αγγλία για να επιλέξει σε ποια σχολή θα πάει. Τελικά αποφάσισε να πάει στην Αμερική γιατί ήταν και η δασκάλα της δίδασκε στο Miami University, που είναι μία από τις πιο διάσημες και καταξιωμένες σχολές στον κόσμο. Μου είπε «Δώσε μου τη δύναμη και την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα -όπως αντιστοίχως το έκανες εσύ». Της απάντησα λοιπόν αμέσως θετικά. Το να αφήνεις όμως το παιδί σου να πάει σε μία χώρα που βρίσκεται δεκαοχτώ ώρες με το αεροπλάνο μακριά δεν είναι εύκολο, ούτε ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί.»

- Σας λείπει;

«Πάρα πολύ. Τόσο εμένα, όσο και της μανούλας της.»

-Συγκινήστε πάντα όταν μιλάτε για την κόρη σας...

«Νομίζω κάθε γονιός όταν μιλά για το παιδί του συγκινείται. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό στη ζωή μου από την Κωνσταντίνα. Ανησυχώ τώρα που βρίσκεται στην Αμερική. Είναι σε μία χώρα που είναι πολύ εύκολο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, αλλά και να εξαφανιστείς. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού.»

-Ήταν δύσκολο για εκείνη στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, το ότι ήταν η κόρη του Πανταζή;

«Είναι ένα προσγειωμένο παιδί. Δεν είπε ποτέ «Είμαι η κόρη του Πανταζή». Είναι ένα ωραίο αλητάκι και μαγκάκι. Την έμαθα να σέβεται, να είναι απλή, να αγαπά τους ανθρώπους και να είναι καλή μαζί τους. Για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να έχεις φίλους και να είσαι αγαπητός!»

-Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που ζήσατε από κοινού με την Κωνσταντίνα στην πορεία των χρόνων;

«Φέτος για να σας πω την αλήθεια- στα εικοσιένα της- έκανε την επανάστασή της. Στενοχωρηθήκαμε λίγο. Δεν μιλάγαμε επί δύο μήνες το καλοκαίρι. Δεν ήρθε να δουλέψει καν στις δικές μου επιχειρήσεις, αλλά έπιασε δουλειά άλλου. Έβγαλε τα δικά της χρήματα. Στο τέλος τα βρήκαμε πριν φύγει. Με ευχαρίστησε που συνέβη αυτό. Της άρεσε που δούλεψε. Κατάλαβε ότι πραγματικά η Ελλάδα μας έχει πρόβλημα. Ταρακουνήθηκε και ήταν καλό που αντιλήφθηκε τι συνέβη στην χώρα γιατί λίγο- πολύ τα βρήκε όλα έτοιμα. Δεν κουράστηκε ποτέ. Έπρεπε να καταλάβει την αξία των χρημάτων και ότι όλα δεν είναι όλα ρόδινα, όμορφα και αγγελικά πλασμένα.»

-Σας στοίχησε το δίμηνο που δε μιλούσατε;

«Ναι. Μου στοίχησε πολύ. Και σε εκείνη στοίχησε πολύ. Τόσο η Κωνσταντίνα, όσο και εγώ περάσαμε άσχημα αυτή τη δοκιμασία. Κατάλαβε όμως επειδή είναι έξυπνο κορίτσι ότι έκανε λάθος.»

-Η πιο όμορφη στιγμή που ζήσατε με την Κωνσταντίνα;

«Όταν πήγα πριν από ενάμισι χρόνο στην Αμερική και την είδα να παίζει σε μιούζικαλ. Έκανε ένα επτάχρονο κοριτσάκι. Εξεπλάγην από την εξέλιξή της. Είχα ένα φίλο Έλληνα που μου εξηγούσε τι λέγανε γιατί δεν ξέρω Αγγλικά. Όταν σηκώθηκε όλο το θέατρο και την χειροκρότησε γιατί έκλεψε την παράσταση έκλαιγα με λυγμούς.. Ήταν τόσο προσωπική της δικαίωση, όσο και δική μας, γιατί παρότι που στεναχωριόμαστε που μας λείπει τουλάχιστον τα καταφέρνει καλά.»

- Τι θέλετε να λέει η κόρη σας για εσάς;

«Ότι αισθάνεται ας πει. Εγώ θέλω να μ' αγαπά και να με σέβεται το παιδί μου. Να εκτιμά τους αγώνες που έχω δώσει τόσα χρόνια για να μην της λείψει τίποτα και να υλοποιήσει τα όνειρά της. Θέλω να είμαι κοντά της γιατί όταν κάνεις ένα παιδί θες να είσαι σε όλες της φάσεις δίπλα του, στις χαρές, στις δυσκολίες, στα προβλήματα.»

-Θέλετε να γίνετε παππούς;

«Δεν βλέπω να έχω αυτή την χαρά τόσο νωρίς. Την ρωτώ καμία φορά «Τι γίνεται.. Πότε θα μου κάνεις ένα εγγονάκι ; και μου απαντά «Έχω χρόνο μπροστά μπαμπά. Είμαι μικρή ακόμη».

-Η ζωή μου με τη Κωνσταντίνα είναι σαν...

«Τώρα είναι σαν ένα τεστ αντοχών. Δοκιμάζει ο ένας τις αντοχές του άλλου γιατί είμαστε στις δυο άκρες του κόσμου. Προσωπικά εύχομαι αυτό το όμορφο παραμύθι που θέλει να ζήσει να πραγματοποιηθεί εξ' ολοκλήρου.»

PLUS: Ο Λευτέρης Πανταζής θα τραγουδά το χειμώνα στο Βοτανικόςlive με την Έλενα Παπαρίζου και την Νατάσσα Θεοδωρίδου. Ο ίδιος σημειώνει « Θα είμαι με δύο μοναδικές κυρίες! Την πρώτη λαική τραγουδίστρια της χώρας μας αλλά και την πρώτη ποπ ερμηνεύτρια και show woman. Θα τις προσέχω σαν τα μάτια μου». Επίσης ετοιμάζει τη νέα του δουλειά, η οποία και θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Οκτώβρη.

Η φωτογραφία τους είναι από φωτογράφηση που έκαναν οι δυό τους στον φακό του Θωμά Χρυσοχοϊδη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved