Με περισσότερο στρες οι σημερινοί γονείς, συγκριτικά με τους γονείς της δεκαετίας του 1990!(βίντεο)

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Child Trend και δημοσιεύθηκε στο Today Moms τον Απρίλιο του 2014, οι γονείς του σήμερα, είναι πολύ διαφορετικοί από τους γονείς του 1990.

Μόλις 20 τοις εκατό των γονέων δήλωσαν ότι είχαν αρκετό εκνευρισμό στο σπίτι τους το 1997, σε σύγκριση με το 35 τοις εκατό των γονέων το 2007, αριθμός που σταθεροποιήθηκε με τα χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα. Τα ευρήματα βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν από την National Survey of America's Families και την National Survey of Children's Health.

«Δεν υπάρχει απλή εξήγηση ως προς το γιατί οι γονείς αισθάνονται πιο πολύ στρες και άγχος. Προφανώς σχετίζεται με το φορτωμένο πρόγραμμά τους, την πολύ δουλειά και τη σύγχρονη τεχνολογία που έχει μπει για τα καλά στη ζωή τους», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μέρφεϊ, επικεφαλής της έρευνας στο Child Trends, και συνέχισε...

«Η σημερινή οικογένεια έχει αλλάξει. Υπάρχουν περισσότεροι χωρισμένοι γονείς, υπάρχουν αυξημένες οικονομικές ανάγκες και υποχρεώσεις που δυστυχώς δε διευκολύνουν καθόλου τα πράγματα. Οι περισσότεροι γονείς είναι εξαρτημένοι από την τεχνολογία κάτι που παρατηρείται και στα παιδιά του σήμερα, καθώς όλα τα μέλη μιας οικογένειας του σήμερα έχει και από μια ηλεκτρονική συσκευή στην κατοχή του»!

Η Σελ Ρας, μια μαμά τριών παιδιών από την Βόρεια Καρολίνα, πιστεύει πώς οι σημερινοί γονείς κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους σήμερα και ότι τώρα τα παιδιά μεγαλώνουν πιο σωστά. «Υπάρχει τόσος θόρυβος για το internet και την τεχνολογία. Αναρωτιέμαι γιατί. Εκεί μπορείς να βρεις πολλά χρήσιμα πράγματα ότι ώρα θες. Από το πώς να φροντίσεις ένα μωρό μέχρι θαυμάσια γεύματα που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο δύσκολα παιδιά»!

Πριν από δεκαπέντε χρόνια τονίζει ο Μέρφεϊ, οι γονείς βρίσκονταν και μιλούσαν μεταξύ τους ή στο σχολείο των παιδιών, ή στις παιδικές χαρές ή το τηλέφωνο, αλλά τώρα αρκεί μόνο να μπει κάποιος στο προφίλ του Facebook. Παρόλα αυτά τονίζει, πως αν κάποιος γονιός θέλει να ενισχύσει τη σχέση του με το παιδί του θα πρέπει να αφιερώνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, 10-15 λεπτά από το χρόνο του, κάνοντας πράγματα με το παιδί του, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με τον Μέρφεϊ, οι σημερινοί γονείς κάποιες φορές ξεχνούν ότι για να είναι καλοί γονείς, θα πρέπει να φροντίζουν και τον εαυτό τους!

Δείτε το βίντεο από την αντίστοιχη εκπομπή παρακάτω!

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved