Οδηγός για γονείς: Αυτά είναι τα 18 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητό σας!

Αν ταξιδεύετε τακτικά με τα παιδιά σας ή γενικότερα χρησιμοποιείτε συχνά το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις των παιδιών σας, αυτός ο κατάλογος θα σας φανεί πολύ χρήσιμος.

Παρακάτω θα βρείτε 18 πράγματα, που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα αυτοκίνητο ειδικά αν έχετε παιδιά. Είναι πράγματα χρήσιμα και είναι πράγματα για ώρες δύσκολες και ώρες ανάγκης.

1. Μωρομάντιλα


Φανταστείτε τα χέρια του πασαλειμμένα με γιαούρτι, παγωτό ή σοκολάτα που κράταγε στα χέρια του και έλιωσε

2. Πάνες


Μπορεί να έχετε πάνες στη βαλίτσα ή την τσάντα αλλά αν είναι στο πορτμπαγκάζ πλακωμένες με άλλες βαλίτσες και πράγματα, χρειάζονται να βρίσκονται μερικές σε εύκολη προσβάσιμη θέση.

3. Μια με δύο αλλαξιές ρούχα


Κάποια στιγμή θα χύσει νερό πάνω του ή ακόμη χειρότερα και χυμό για να μην πούμε για τον εμετό που μέχρι να προλάβουν να πουν τι τους συμβαίνει... η «ρουκέτα» έχει φύγει.

4. Φαγητό


Και όταν λέμε φαγητό εννοούμε δημητριακά ή μπάρες δημητριακών που δεν λερώνουν και μπορούν να τα κρατήσουν απασχολημένα για λίγο.

5. Βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών


Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα ταξίδι

6. Σακούλες για εμετό


«Φίλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά» λέει μια παροιμία. Πιο γρήγορα δίνεις ένα σακουλάκι παρά να σταματήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη και να λύσεις ζώνη. Μέχρι να τα κάνεις έχει γίνει το κακό.

7. Αντηλιακά και καπέλα ηλίου


Ποτέ δεν ξέρετε τι καιρό θα έχει εκεί που θα πάτε. Καλό θα είναι λοιπόν αυτά να υπάρχουν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

8. Μια κουβερτούλα


Μπορεί να θέλετε να σταματήσετε σε μια παραλία το χειμώνα, ή για πικ νικ. Ακόμη μπορεί και το μικρό σας για κάποιο λόγο να κρυώσει.

9. Ομπρέλα και γαλότσες


Μπορεί να πιάσει ξαφνική βροχή την ώρα που θα βρίσκεστε στο αυτοκίνητο.

10. Σακούλες φαγητού με ειδικό ζιπ


Ιδανικές για εκείνο το τοστ ή το σάντουιτς που δεν έφαγε όλο το μικρό σας. Κλείστε το σε μια σακούλα για να μπορέσει να το καταναλώσει αργότερα.

11. Παιχνίδια


Το αγαπημένο του παιχνίδι για να του κρατάει συντροφιά στο ταξίδι ή στην βόλτα.

12. Πετσέτες


Ω ναι! Θα χρειαστείτε... ειδικά αν εκείνη η «ρουκέτα» με τον εμετό που λέγαμε τελικά εκτοξευθεί και γεμίσει, ρούχα, πάτωμα και κάθισμα.

13. Λαστιχάκια για τα μαλλιά


Τι να πούμε για τα λαστιχάκια. Θα δείτε ότι χρειάζονται όμως μόνο όταν κοιτάξετε το χέρι σας και δείτε ότι δεν έχετε το κλασσικό λαστιχάκι που το έχετε πάντα στον καρπό σας για παν ενδεχόμενο.

14. Ένα μπουκαλάκι νερό


Θα το καταλάβετε ότι είναι χρήσιμο μόνο όταν έχει τελειώσει το νερό από το παγουρίνο του παιδιού σας και υπάρχει περίπτερο ή ψιλικατζίδικο σε τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα απόσταση.

15. Σακούλες


Χρειάζονται και αυτές όσο περίεργο και αν σας ακούγετε. Είναι για να μαζέψετε τοιχόν σκουπίδια και χαρτάκια ακόμη και φαγητό που θα υπάρχει κάτω στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

16. Χαρτί και χαρτομάντιλα


Χρειάζονται ότι και τα μωρομάντιλα

17. Φορτιστής κινητού τηλεφώνου


Αν είστε από τους γονείς που κάποιες φορές δίνουν το κινητό τους στα παιδιά για να παίξουν, τότε σίγουρα θα χρειάζεστε έναν φορτιστή μιας και θα τελειώσει την μπαταρία σας από την χρήση.

18. Παιδική μουσική


Ξεχάστε τα cd με τον Ρέμο, την Πάολα, τον Παντελίδη ή την ξένη μουσική με τα αγαπημένα σας 80'ς. Καλού κακού να έχετε τη Λιλιπούπολη, τα Ζουζούνια και άλλα παιδικά τραγούδια για να μην έχετε γκρίνια κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved