Πατρικό ένστικτο: Υπάρχει;

Μια μαμά κουβαλάει το μωρό της εννέα μήνες στην κοιλιά της, το φέρνει στο κόσμο με τη διαδικασία του τοκετό, το θηλάζει και το ισχυρό δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ του παιδιού και της μαμάς είναι μοναδικό. Σε μία μητέρα αναπτύσσεται το μητρικό ένστικτο και τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή. Οι μπαμπάδες, όμως έχουν πατρικό ένστικτο ή όχι;

Πατρικό ένστικτο: Υπάρχει;

Οι γυναίκες από τη φύση τους έχουν πιο έντονη την επιθυμία να δημιουργήσουν οικογένεια και το καμπανάκι της μητρότητας κάποια στιγμή θα χτυπήσει μέσα τους! Η ανάγκη όμως, για την απόκτηση ενός παιδιού δεν κάνει διακρίσεις σε άντρες και γυναίκες και όπως αποδεικνύουν και σχετικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, το πατρικό ένστικτο υπάρχει και μάλιστα σε κάποιους άντρες είναι και ιδιαίτερα ισχυρό!

Ο Γκάρι Μπρέιζ, ένας καθηγητής της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, ξεκίνησε με μερικούς ακόμα ερευνητές, μία έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Το πόρισμα της έρευνας ήταν ότι η ανάγκη για την απόκτηση ενός παιδιού υπήρχε και στα δυο φύλα, στις γυναίκες βέβαια είναι πιο ισχυρή. Για τους άντρες, οι λόγοι για τους οποίους ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά ήταν τα θετικά συναισθήματα που ένιωθαν γενικά για τα παιδιά, ενώ για κάποιους ήταν σημαντικό το κοινωνικό status που αποκτούσαν μετά τον ερχομό ενός παιδιού.

Μία αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποίησε η Έλεν Φίερ από το Πανεπιστήμιο Ράτζερς της Νέας Υόρκης παρακολουθώντας τους νευρώνες του εγκεφάλου ανδρών και γυναικών, κατέληξε ότι «οι άνδρες έχουν τα μωρά στο μυαλό τους περισσότερο από όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν». Οι ερευνητές, χρησιμοποίησαν τη τεχνική του εγκεφαλογραφήματος σε δείγμα 6000 ανδρών και γυναικών για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Τα ευρήματα της μελέτης, ήταν ότι παρά τα όσα μπορεί να νομίζουμε, οι εικόνες παιδιών, είτε των δικών τους είτε άλλων, περνούσαν συχνά από το μυαλό των αντρών. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να θέλουν να συζήσουν με το έτερον τους ήμισυ, να δώσουν στη σχέση τους έναν κοινωνικό χαρακτήρα και να δημιουργήσουν οικογένεια!

Οι άντρες λοιπόν, όπως επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες, έχουν πατρικό ένστικτό και μην ξαφνιαστείτε αν ο σύντροφός σας, εκφράσει την ανάγκη για την απόκτηση ενός παιδιού πριν από εσάς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved