Γάμος σε κρίση: Δύο ειδικοί δίνουν tips εκτάκτου ανάγκης!

Την ώρα που οι φετινοί αριθμοί μιλούν για αύξηση των διαζυγίων στη χώρα μας, δύο ειδικοί στη διαχείριση κρίσης ζευγαριών, προτείνουν τρόπους για να μη διαλυθεί το... μαγαζί.

Γάμος σε κρίση: Δύο ειδικοί δίνουν tips εκτάκτου ανάγκης!

«Ο γάμος λύεται» είναι η απόφαση που τα τελευταία χρόνια καλείται όλο και πιο συχνά να πάρει το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Εταιρείας, δύο μήνες πριν το τέλος του 2014, οι ληξιαρχικές πράξεις διαζυγίου ανέρχονται στις 14.456- περίπου 1500 περισσότερες σε σχέση με πέρσι. Τα διαζύγια αυξάνονται, ο ιερέας επιμένει «Ους ο Θεός συνέζευξε άνθρωπος μη χωριζέτω» και οι ειδικοί συμβουλεύουν: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».

«Αν ραγίσει το γυαλί ξανακολλάει;» ρωτήσαμε την Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη, «προπονήτρια» σχέσεων (Life & Relationship Coach) που ακολουθεί τη μέθοδο της Στρατηγικής Παρέμβασης: «Ευτυχώς η σχέση δεν είναι γυάλινη. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να την επαναφέρεις, αρκεί να το θέλεις και να είσαι έτοιμος να κάνεις κάτι για αυτό. Νέες αρχές διαπιστώνω να συμβαίνουν καθημερινά στους γάμους» ισχυρίζεται. Συχνά την επισκέπτονται ζευγάρια που έχουν φτάσει στο ακραίο σημείο της καθημερινής τριβής και των καβγάδων. Πίσω από τις φωνές, η ίδια, διαβλέπει το ίδιο μήνυμα: «Δεν καλύπτεις τις ανάγκες μου, σε παρακαλώ κάνε κάτι»:

«Οι φωνές και οι κατηγορίες κρύβουν ακριβώς αυτό το κρυφό μήνυμα παρόλο που τα λόγια που ακούγονται τελικά είναι αποπροσανατολιστικά και επιθετικά. Το μυστικό είναι να ανακαλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες του κάθε συντρόφου. Αν όμως η καθημερινότητα είναι απλά μια βαρετή ρουτίνα σημαίνει ότι ο ένας ή και οι δυο σύντροφοι έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τον εαυτό τους και τη σχέση τους, την έχουν βάλει στον αυτόματο πιλότο περιμένοντας από τον άλλον να κάνει κάτι.» εξηγεί η κ. Λαουτάρη.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved