8 τρόποι για να κάνετε οικονομία όταν έχετε παιδιά!

Τα μετράτε, τα ξανά μετράτε και τίποτε. «Δεν βγαίνετε, δεν βγαίνετε»! Η αλήθεια είναι πως η οικονομική κρίση μας έχει κάνει όλους να μετράμε τα χρήματά μας και να βάζουμε σε προτεραιότητα τα πάγια έξοδα του σπιτιού. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά μας που δεν καταλαβαίνουν τι πάει να πει κρίση; Με τα παιδιά που τους λες πως δεν έχεις χρήματα και σου απαντούν, «έχεις» επειδή είδαν μερικά ψιλά στο πορτοφόλι;

Εμείς θα σας δώσουμε 8 εναλλακτικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να κάνετε οικονομία, παρέχοντας πάντα στα παιδιά την διασκέδαση και την ευτυχία. Ίσως με αυτόν τον τρόπο βάλετε και στον κουμπαρά κάτι.

1) Θέλετε να πάει φροντιστήριο αλλά δεν σας περισσεύουν.
Μιλήστε με μαμάδες που τα παιδιά σας πάνε στην ίδια τάξη. Συνενωθείτε και προσλάβετε μια δασκάλα που κάνει ιδιαίτερα στο σπίτι. Αν μαζευτείτε τρεις μανούλες θα σας έρθει οικονομικότερα καθώς, η ώρα από 5 ευρώ για παράδειγμα θα σας στοιχίσει 3. Αυτό, γιατί κάνουν καλύτερες τιμές στα ιδιαίτερα μαθήματα όταν οι μαθητές είναι από δύο και πάνω.

2) Προτιμήστε να αγοράζετε προϊόντα προσφοράς.
Όχι δεν είναι τρελό να πηγαίνετε στο άλλο σούπερ μάρκετ αντί αυτού που είναι δίπλα σας. Επωφεληθείτε από τις προσφορές σε προϊόντα όπως απορρυπαντικά, κρουασάν, χυμοί, αλλαντικά, τυριά και λοιπά. Θα δείτε ότι θα γλιτώσετε μέχρι και 50 ευρώ από τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας.

3) Κανονίστε συναντήσεις με μαμάδες στα σπίτια σας.
Τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να παίζουν με τους φίλους τους. Το που, είναι κάτι που δεν τα ενδιαφέρει. Έτσι λοιπόν, φτιάξτε ένα πρόγραμμα με τις άλλες μαμάδες, με το ποια μέρα βολεύει την κάθε μια, να μαζεύεστε. Και θα πίνετε καφεδάκι και τα παιδιά σας θα παίζουν. Και όλα αυτά, ανέξοδα!

4)Βάλτε πλυντήριο τις νυχτερινές ώρες.
Όσοι έχετε νυχτερινό ρεύμα, χρησιμοποιήστε το. Ρυθμίστε το πλυντήριο ρούχων, το στεγνωτήριο και το πλυντήριο πιάτων να πλύνει τη νύχτα και θα δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ να πέφτει.

5) Αγοράστε τα ρούχα των παιδιών στις εκπτώσεις.
Τι και αν είναι Φθινόπωρο. Αν βρείτε καλοκαιρινά ρούχα σε χαμηλή τιμή αγοράστε τα. Όταν θα έρθει το καλοκαίρι θα έχετε έτοιμη γκαρνταρόμπα και χρήματα στην τσέπη. Επίσης θα βρείτε σε πολλά καταστήματα προσφορές όπως, πληρώνω ένα και παίρνω δύο.

6) Να πηγαίνετε στον κινηματογράφο οικονομικά.
Οι περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες έχουν καθιερώσει ειδικές προσφορές για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Επίσης οι περισσότερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν ένα συν ένα εισιτήριο δώρο με ένα απλό SMS κάθε Τετάρτη.

7) Μαγειρέψτε γρηγορότερα.
Μάθετε να εξοικονομείτε ενέργεια κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, κόβοντας τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και σβήνοντας τα μάτια της κουζίνας πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Το ζεστό μάτι και το κλειστό καπάκι είναι αρκετό για να μαγειρευτεί το φαγητό σας.

8) Θέλουν τα παιδιά να δουν DVD.
Μην πάτε στο video club. Ρωτήστε πρώτα τις φίλες σας αν έχουν την ταινία που θέλει το παιδί σας να δει και δανειστείτε τη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved