Οργανώστε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας!

Ποιος είπε ότι με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών, τελειώνει και η διασκέδαση της οικογένειας; Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές!

Οργανώστε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας!

Το Mothersblog σας δίνει 5 ιδέες για να περάσετε όμορφες στιγμές με τα παιδιά σας, απαλλαγμένες από τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

1. Τακτοποιήστε μαζί το δωμάτιό σας

Αυτό είναι κάτι που δεν θα αρέσει και τόσο αν έχετε αγόρια! Αν τους δώσετε το κατάλληλο κίνητρο βέβαια, θαύματα συμβαίνουν! Στα νεαρά κορίτσια όμως αρέσει πολύ να περνούν χρόνο με τη μαμά τους στο δικό της περιβάλλον, επομένως ζητήστε από την κόρη σας να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε την ντουλάπα σας και επιλέξτε μαζί ποια ρούχα πρέπει να μείνουν και ποια να φύγουν. Η κόρη σας μπορεί να σας βοηθήσει επίσης να ξεδιαλύνετε τα κοσμήματά σας και τα καλλυντικά σας.

2. Κάντε κατασκευές

Αυτή τη δραστηριότητα μπορείτε να την κάνετε τόσο με την κόρη όσο και με τον γιο σας και μπορείτε να επιλέξετε κατασκευές ανάλογα με την ηλικία της/του. Ξεκινήστε με συγκεκριμένο στόχο: να φτιάξετε για παράδειγμα ένα δώρο για κάποιον συγγενή ή ένα διακοσμητικό για το δωμάτιο του παιδιού σας. Στα μεγαλύτερα κορίτσια μπορεί να αρέσει η ιδέα να φτιάξετε μαζί όμορφα κοσμήματα, ενώ στα αγόρια μπορεί να αρέσουν τα παζλ, τα lego ή οι κατασκευές πειρατικών καραβιών.

3. Γραφτείτε μαζί σε μια δραστηριότητα

Είτε πρόκειται για μαθήματα ζωγραφικής, τένις, κολύμβησης ή κάτι εντελώς διαφορετικό, η επιλογή μιας δραστηριότητας που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη σχέση γονέα-παιδιού θα σας δώσει τη δυνατότητα να ζήσετε μαζί εμπειρίες για τις οποίες θα συζητάτε.

4. Πάτε βόλτα ή εκδρομή

Μια βόλτα ή μια διήμερη επίσκεψη σε συγγενείς είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά για αλλαγή.

5. Βραδιά σινεμά

«Μαζέψτε» τον μπαμπά που όλο δουλεύει και είναι απασχολημένος και ζητήστε από τα παιδιά σας να επιλέξουν μια ταινία για να τη δείτε όλοι μαζί χαλαρώνοντας στον καναπέ του σαλονιού σας. Τα τσιπς, τα παγωτά και οτιδήποτε ανθυγιεινό... επιβάλλονται αυτή τη βραδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved