Πώς να αντιμετωπίσετε ένα υπερκινητικό παιδί

Μόλις περάσει τους 18 μήνες και μέχρι να γίνει 2 ετών θα έχει δείξει τα σημάδια ότι είναι υπερκινητικό. Αυτό σίγουρα μπορεί να αρχίσει να αλλάζει την καθημερινότητα στο σπίτι σας καθώς θα πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση.

Υπάρχουν τρόποι για να καταφέρετε να το αντιμετωπίσετε αφού πρώτα έχετε μιλήσει με τον παιδίατρό σας και έχει επιβεβαιώσει ότι το παιδί σας είναι υπερκινητικό.

Πώς να αντιμετωπίσετε ένα υπερκινητικό παιδί

Οργανώστε ένα πρόγραμμα: Μάθετε στο παιδί σας ότι το σπίτι πρέπει να έχει κάποιους κανόνες. Προσπαθήστε να οργανώσετε τις ώρες που θα παίζει, τις ώρες που θα κάτσει ήσυχο και σιγά - σιγα θα τα καταφέρετε.

Μάθετε τη λέξη «όχι»: Είναι δύσκολο να λέει κανείς όχι όταν βλέπει τις έξυπνες φατσούλες που θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να περάσει το δικό τους. Παλέψτε το και επιμείνετε.

Αποφύγετε την ζάχαρη: Δεν χρειάζεται να την παραλείψετε εντελώς, αλλά μπορείτε να τη μειώσετε. Τα γλυκά απλά επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Χαμηλώστε τους ήχους στο σπίτι: Προσπαθήστε στο σπίτι σας να υπάρχει ηρεμία, όσο πιο ήρεμο είναι το περιβάλλον τόσο πιο ήρεμο θα είναι και το παιδί σας.

Κρατήστε το απασχολημένο: Δώστε του κάτι να κάνει ή βρείτε του μια ασχολία εξωσχολική, όπως κολύμπι, πιάνο ή κάποιο άθλημα. Θα το βοηθήσει να εξαντλήσει μέρος από την ενέργεια του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved