Οικογενειακώς στη θάλασσα. Χρήσιμες συμβουλές για την εξοικείωση με το νερό!

Πριν απο τα 4 ένα παιδί είναι πολύ μικρό για να μάθει συστηματικά κολύμπι. Όμως η εξοικείωση με το νερό μπορεί να είναι πολύ καλή προετοιμασία για έναν μελλοντικό κολυμβητή. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές σύντομες οδηγίες που θα βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, τα πρώτα βήματα των παιδιών σας στο νερό.

Οικογενειακώς στη θάλασσα. Χρήσιμες συμβουλές για την εξοικείωση με το νερό!

1) Σανίδα: Με την βοήθεια μιας σανίδας, τα παιδιά θα μπορούν να επιπλέουν σε αβαθή νερά όπου δεν έχουν επαφή με τον βυθό, αρχίζοντας έτσι να συνειδητοποιούν ποιες κινήσεις είναι κατάλληλες για μετακινηθούν.

2) Βατραχοπέδιλα: Τα βατραχοπέδιλα μπορεί να φανούν χρήσιμα καθώς έτσι το παιδί μαθαίνει την κίνηση των ποδιών. Μικρές και αργές αρμονικές κινήσεις θα βοηθήσουν τα παιδιά στο κολύμπι.

3) Μπάλα: Οι μπάλες είναι συνδυασμένες με το παιχνίδι. Έτσι, η χρήση τους με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με το νερό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

4) Γυαλιά: Η χρήση γυαλιών κολύμβησης αλλά και μάσκας, βελτιώνουν την επαφή των παιδιών με το θαλασσινό νερό, επιτρέποντας τους να παρατηρήσουν οτιδήποτε βρίσκεται μέσα σε αυτό. Έτσι δεν θα κλείνουν τα μάτια τους όταν βουτάνε το κεφάλι μέσα στη θάλασσα.

5) Όχι πολλά παιχνίδια στα ρηχά: Τα παιχνίδια στα ρηχά αν και οι γονείς πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνα, οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μεγαλύτερες. Αντ' αυτού προτιμότερο είναι τα παιδιά να παίζουν σε βάθος που το νερό δεν ξεπερνάει την μέση τους και τους επιτρέπει να επιπλέουν.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως η διακριτική επίβλεψη απο έναν ενήλικα είναι πάντα αναγκαία. Όταν θα πρέπει να παίξουν στο νερό με άλλα παιδιά θα πρέπει να ορίζονται όρια και κανόνες για την αποφυγή ατυχημάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved