Το παιδί μου αρνείται να κάνει μπάνιο. Τι να κάνω;

Αρκετά παιδάκια όταν έρθει η ώρα του μπάνιου, δυσανασχετούν.

Το παιδί μου αρνείται να κάνει μπάνιο. Τι να κάνω;

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που αρνούνται πεισματικά να μπουν στη μπανιέρα και να κάνουν το μπάνιο τους. Οι λόγοι μπορεί να αρκετοί, αλλά αυτό που σας απασχολεί περισσότερο είναι πώς θα καταφέρετε να πείσετε το αγγελούδι σας ότι το μπάνιο ειναι απαραίτητο σε καθημερινή βάση και πρέπει να αισθάνεται χαρούμενο όταν έρχεται αυτή η στιγμή. Μην αγχώνεστε γι'αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας δώσουμε τις πολύτιμες συμβουλές μας!

Αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, μπορείτε να το δελεάσετε, αγοράζοντάς του παιχνιδάκια τα οποία είναι κατάλληλα για το μπάνιο. Αυτά μπορεί να είναι ζωάκια ή ήρωες κινουμένων σχεδίων κι είναι ιδανικά για τον σκοπό αυτό μιας κι επιπλέουν!

Θα πρέπει να του τονίσετε πόσο ωραία αισθάνεστε όταν κάνετε το μπάνιο σας. Καλό είναι να του το λέτε πριν αρχίσει να παίζει με τα παιχνίδια του. Με αυτόν τον τρόπο, λόγω της ανυπομονησίας του, θα θέλει να μπει στο μπάνιο γρήγορα, ώστε μετά να αφιερωθεί στα παιχνιδάκια που του έχετε αγοράσει!

Τώρα αν το παιδί σας είναι πιο μεγάλο, τα πράγματα είναι πιο απλά. Ίσως έχει βαρεθεί την προγραμματισμένη ώρα που ενδεχομένως του έχετε πει να κάνει μπάνιο. Αφήστε το ελεύθερο να αποφασίσει ποια είναι η πιο κατάλληλη στιγμη για εκείνο. Κάποιες φορές τα παιδιά θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα. Εσείς από τη μεριά σας τονίστε του, ότι το μπάνιο είναι θέμα υγιεινής και είναι ότι καλύτερο για χαλάρωση.

Επίσης όταν κάνετε εσείς μπάνιο, καλό είναι κάθε φορά που βγαίνετε να λέτε στο παιδάκι σας πόσο ξεκούραστη νιώθετε μετά από αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα παιδιά θέλουν να μιμηθούν τους μεγάλους. Μπιρείτε να το εκμεταλλευτείτε στην συγκεκριμένη περίπτωση! Εξάλλου είναι για το καλό τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved